Hlavní obsah

Špatný vstup do přípravy na MS, reprezentanti podlehli o tři góly Švýcarsku

Čeští hokejisté prohráli v prvním přípravném zápase před mistrovstvím světa v Oltenu s domácím Švýcarskem 1:4. O jediný gól týmu, který vedli trenéři Josef Jandač a Ondřej Weissmann, se postaral v oslabení Jaroslav Bednář. Švýcaři se dvakrát prosadili v přesilové hře. Oba celky se utkají v odvetě v pátek od 20:10 v Ambri.

Článek

Švýcaři hráli poprvé pod vedením nového trenéra Simpsona a začali aktivně, v útočném pásmu se však udrželi jen po tři střídání. Poté musel řadu zákroků předvést brankář Monzato. Se střelami, které viděl, ale problém neměl. V 6. minutě si domácí poprvé vyzkoušeli přesilovou hru, když domácí rozhodčí hodně přísně posoudili podle nich chybné střídání českého týmu.

Debutující Hübl všechny pokusy soupeře zlikvidoval, při druhém oslabení ve 11. minutě již ale kapituloval, když Lemm našel zpoza branky zcela volného Monneta. Češi přidali, aktivitou hýřil Marek, Strakovu střelu zkoušel neúspěšně tečovat Bednář a neujal se ani pokus kapitána Hubáčka.

Závěr první třetiny se ale opět nesl v duchu švýcarských přesilovek, což se nelíbilo trenéru Jandačovi a při odchodu do kabin se snažil vše s rozhodčími vyříkat. V oslabení se ale nakonec podařilo jeho týmu vyrovnat, když hned ve 21. minutě zakončil samostatnou akci přesnou střelou Bednář a připsal si patnáctý gól v reprezentaci.

Bügler vrátil domácím vedení

Až poté si početní výhodu vyzkoušel i český tým, uzamkl domácí do obrany, ale gól nedal. Ve 32. minutě měl velkou šanci Hubáček, ale brankář Genoni, jenž v polovině utkání vystřídal Monzata, předvedl hned na úvod výborný zákrok. O několik vteřin později ale Bürgler přešel přes Němce, prostřelil Hübla a vrátil domácím vedení.

O dvě minuty později pykali hosté už podruhé za příliš mnoho hráčů na ledě a Švýcarsko zvýšilo náskok. Litvínovského gólmana překonal opět Bürgler hrající svůj nejvydařenější zápas v národním týmu. Na konci druhé třetiny to mohlo s Českem vypadat ještě hůře, nebýt Hübla. Dvě solidní příležitosti měl Romy, ale sedmadvacetiletý brankář byl v obou případech připravený.

Ve třetí třetině mohl český tým vrátit do kontaktu po přečíslení dva na jednoho Jánský, ale Genoni to nedopustil. Švýcarská obrana se štěstím vyřešila i zmatky ve svém pásmu o pár vteřin později. Na druhé straně zahrozil Reuille, ale prosadil se až ve 47. minutě se štěstím Lemm. O výhře domácích tak bylo prakticky rozhodnuto.

Zbývající část utkání se v poklidu dohrála, i když oba celky mohly ještě přidat gól. Hübl a Genoni byli ale již bezchybní.

Přípravný hokejový zápas v Oltenu:
Švýcarsko - Česká republika 4:1 (1:0, 2:1,1:0)on-line
Branky a nahrávky: 11. Monnet (Lemm, Plüss), 33. Bürgler (Duca), 37. Bürgler (Hirschi, Schelling), 47. Lemm (Monnet) - 21. Bednář (Mojžíš)
Švýcarsko: Manzato (31. Genoni) - J. Vauclair, Seger, Schelling, Hirschi, Helbling, Back, Grossmann, Geering - Lemm, Monnet, B. Plüss - Bürgler, Romy, Duca - Sciaroni, Joggi, Berger - Reuille, Brunner, Casutt - T. Vauclair.
ČR: Hübl - Čáslava, Mojžíš, Gřegořek, Krstev, Hrabal, Němec, Lučka, Bořuta - Hubáček, Straka, Bednář - Novotný, Vampola, D. Květoň - L. Květoň, Marek, Gulaš - Růžička, Langhammer, Jánský - Kovář.

Reklama

Související témata: