Hlavní obsah

Reprezentanti po prohře litovali vylučování a chyb v rozehrávce

Častá vyloučení, zejména v první třetině, špatný pohyb a chyby v rozehrávce byly hlavními důvody, proč čeští hokejisté prohráli v Oltenu se Švýcarskem 1:4. I samotní hráči po zápase, kterým zahájili přípravu na mistrovství světa, moc spokojení nebyli.

Článek

"Špatně jsme rozehrávali puky, trošku pomaleji jsem se dostávali do soubojů a do bruslení. Soupeř využil dvě přesilovky, my ani jednu...," zhodnotil zápas útočník Jaroslav Bednář.

Problém představovaly hlavně hned čtyři vyloučení v první třetině. "Říkali jsme si, že budou nabuzení, že se hlavně nesmíme nechat vylučovat, a opět je to ta slabina. Asi nezkušenost, zbrklost a rychlost hokeje. Nevím, jaká byla přesná příčina, ale vylučovaní jsme byli," uvedl zkušený hráč.

I Bednář si přitom všiml, že Švýcaři nezačali žádným velkým náporem. "Zalekli jsme se, báli jsme se hrát. Naopak jsme puky předržovali a oni začali napadat ve dvou. Nebáli se. Viděli, že puky ztrácíme, a to jim dalo křídla," uznal útočník Nižného Novgorodu.

Bednář si se Strakou a Hubáčkem vyhověl

Třiatřicetiletý Bednář byl jedním z nejaktivnějších českých hráčů, vstřelil i jediný gól v oslabení na začátku druhé třetiny. "Už v první třetině jsem měl asi tři střely. Na to, že jsem nehrál měsíc a půl, tak to nebylo tak špatné. Doufám, že se to se zápasy ještě zvedne," přál si Bednář, jenž si celkem sedl s Josefem Strakou a Petrem Hubáčkem.

"S klukama se hrálo dobře. Pepík je technický, Petr výborně bruslí a škoda, že jsem mu to dnes ani jednou nedal do jízdy. Ze hry pětky mám docela dobrý pocit, ale měli jsme dát o jeden dva góly víc," dodal Bednář.

Premiéru v národním dresu dnes absolvoval brankář Jaroslav Hübl, který dostal přednost před Jakubem Sedláčkem. "Spokojený být nemohu. Dostali jsme čtyři góly, takže nic moc," řekl Hübl ČTK.

Litvínovský gólman přitom podal vcelku dobrý výkon, dvakrát inkasoval v oslabení. "V těch jsme si prohráli zápas. Oslabení jsme hráli strašně moc a v téhle rychlosti to stojí moc sil, které nám pak v důležitých momentech chyběly. Zakončení pak nebylo takové," uvedl.

Švýcaři se dostali do tlaku díky přesilovkám

Švýcaři hráli poprvé pod vedením trenéra Seana Simpsona, přesto nezačali příliš aktivně a nedostali český tým pod žádný velký tlak. "Říkali jsme si, že je možné, že na nás vlítnou a budou chtít dát gól. To se nepotvrdilo. My jsme je dostali do hry tím, že jsme se nechali vylučovat. Oni si to na širokém hřišti hezky drželi, dostali se do tlaku a pak z toho byly góly," řekl Hübl.

V některých fázích zápasu si ale Hübl zachytal pořádně. "V tu chvíli mi ani nepřišlo, že je tady taková zima," usmíval se Hübl, jenž si při svém reprezentačním debutu mohl vzpomenout na své angažmá v Davosu, kterému vypomáhal v sezóně 2008/09. "Shodou okolností jsem byl v Davosu s Bürglerem a on mi dal dva góly. Bohužel mi to připomněl dost hořce," dodal sedmadvacetiletý brankář.

Útočník Petr Hubáček se shodl se spoluhráči na problému s vysokým počtem vyloučení, ideální podle něj nebyl ani přechod do útoku. "Chyběla nám přímočará rozehrávka, Švýcaři tak získávali puky. Celková hra v obranném pásmu byla negativum," řekl Hubáček.

Pokud si podle něj Češi dají v páteční odvetě pozor na častá vyloučení a zlepší přechod do útoku, mají velkou šanci uspět. "Celkově si myslím, že máme lepší a kompaktnější mužstvo," uvedl útočník brněnské Komety.

Reklama

Související témata: