Hlavní obsah

Chtěl bych se v reprezentaci zabydlet, říká brankář Sedláček

OLTEN

Hokejový brankář Jakub Sedláček věřil, že poté, co jeho Zlín skončil v základní části na druhém místě, bude v těchto dnech bojovat ještě v play-off extraligy. Berani však ve čtvrtfinále nestačili na pražskou Slavii, a tak se Sedláček ve Švýcarsku chystá na svůj premiérový start v seniorském národním týmu. Účastník letošního světového šampionátu dvacetiletých hráčů by měl v pátek nastoupit v brance českého týmu proti domácí reprezentaci.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Brankář Zlína Jakub Sedláček zasahuje.

Článek

Gólman, který minulý týden oslavil dvacáté narozeniny, však nepovažuje národní tým za lék na zapomnění. "To určitě ne. Kdyby nám před sezónou někdo řekl, že skončíme šestí, tak bychom to brali. Jen se to posunulo tím, že jsme byli v základní části druzí a všichni očekávali, že půjdeme dál. Bohužel Slavia není lehký soupeř. Z toho pohledu to dopadlo špatně, ale z mého pohledu to byla úspěšná sezóna," řekl Sedláček ČTK.

Momentálně se připravuje v Oltenu s národním týmem a chystá se otevřít novou kapitolu své kariéry. "Jedna skončila, teď začala druhá. Jde o to, abych poznal hráče, lidi kolem týmu, jak to tady chodí, a do budoucna to zúročil," uvedl podle statistik jeden z nejlepších brankářů základní části domácí soutěže.

Premiéra v pátek proti Švýcarsku

Má sice prakticky nulovou šanci, že by se představil na letošním mistrovství světa, rád by se ale v národním týmu zabydlel pro příští sezóny. "Kdo by nechtěl. Bude ale záležet na dalších výkonech. Uvidíme, jak to bude vypadat dále," uvedl Sedláček.

První krok může učinit v pátek, kdy nastoupí poprvé za seniorský národní tým. "Samozřejmě, že se těším. Musím se na to připravit, dobře se vyspat a doufám, že to vyjde," přál si. Nervózní prý ale nebude. "Nějaké napětí cítíte, ale nervozitu ne. Spíše se na to těším," řekl Sedláček.

Brankář PSG Zlín má menší výhodu, že mohl ze střídačky sledovat středeční první zápas proti Švýcarsku. Má tak představu o hře obou celků. "Viděl jsem, jak to funguje. Jakým stylem hrajeme, jaký máme systém. A doufám, že se v pátek zlepšíme. Že napravíme středeční zápas a vyhrajeme," přál si. Češi se podle něj musí ale vyvarovat chyb a častého vylučování.

Tuší také, co jej čeká. "Švýcaři praktikují takový kanadský, rychlý, tvrdý hokej. Je to samé nahazování do útočného pásma," všiml si. Dobře si ale uvědomuje, že důkladně si vše osahá až přímo na ledě. Až poté si prý troufne říci, v čem je jiný seniorský a juniorský reprezentační hokej. "Uvidíme po zápase, jestli to bylo jiné," pousmál se Sedláček.

Reklama

Související témata: