Hlavní obsah

Bylo to mnohem lepší, pochvalovali si odvetu ve Švýcarsku reprezentanti

AMBRI

Po všech stránkách mnohem povedenější zápas odehráli v odvetě proti Švýcarsku čeští hokejisté. Zatímco ve středu v Oltenu je domácí hráči předčili v aktivitě, v pátek v Ambri byli svěřenci trenérů Josefa Jandače a Ondřeje Weissmanna od počátku lepší a po zásluze Švýcarům oplatili předešlou porážku.

Foto: Mathieu Belanger, Reuters

Jakub Sedláček v reprezentačním dresu

Článek

"Byl to úplně jiný výkon a člověk z toho má hned jiný pocit. Byli jsme daleko lepší na pohybu, a přestože ta první třetina byla až moc nahoru dolů, od druhé jsme byli jasně lepší," řekl obránce Petr Gřegořek ČTK. V druhé části Češi soupeře v pohodě přehrávali. "Odebírali jsme jim puky a oni vzadu nevěděli co s tím," pochvaloval si bek Českých Budějovic.

Rozdíl mezi oběma přípravnými zápasy byl i počtu vyloučených. Zatímco v prvním duelu byli Češi v první třetině vyloučeni hned čtyřikrát, v pátek nasbírali čtyři tresty za celý zápas. "Bylo to ale i tím, že v prvním zápase měli rozhodčí trošku přísnější metr. Kdyby dnes pískali stejní rozhodčí, tak je jich stejně. Určitě jsme ale byli méně vylučovaní i díky tomu, že jsme měli lepší pohyb," řekl Gřegořek.

Dvaatřicetiletý bek se v patnáctém zápase v národním týmu dočkal první branky v reprezentaci, když se prosadil v přesilovce. "Petr Vampola to udělal dobře, stáhl na sebe hráče a předložil mi puk, se kterým jsem mohl udělat dva kroky dopředu a vystřelit. Ještě tam výborně clonil Jirka Novotný a možná to i tečoval," uvedl Gřegořek.

Puk na památku si ale neschoval. "Nikdy jsem to nedělal a teď v dvaatřiceti s tím už nezačnu. Samozřejmě, že z toho mám radost, ale hlavně mám radost ze hry. První zápas to bylo takové rozpačité. Tohle bylo o něčem jiném." usmíval se Gřegořek, jenž po utkání dostal jako autor vítězné branky kávovar od sponzora místního klubu. "Ani nevím. Jen jsem koukal, že je to hodně velké," přiznal.

Sedláček: Dnes mě to i trefovalo

První start v seniorské reprezentaci si připsal brankář Jakub Sedláček, jenž podal spolehlivý výkon a měl značnou zásluhu na české výhře. "Vyhráli jsme, takže jsem spokojený. Jsem rád, že jsem si to mohl vyzkoušet, a musím poděkovat klukům, že super bránili a vyhráli jsme," řekl Sedláček, jehož úroveň a rychlost hry nakonec příliš nepřekvapila. "Myslím si, že je to podobné jako extraliga," soudil.

Gólman Zlína byl v permanenci od samého začátku, což mu vyhovovalo. "Kdybych tam měl stát a pak přišel nějaký nájezd, tak by to bylo špatné. Létalo to na mě, za což jsem rád. Dnes mě to ale i trefovalo, takže to bylo dobré," uvedl Sedláček.

Překonal ho jen Tristan Vauclair po rychlém protiútoku v 33. minutě. "Byla to škoda. Kluci, Bedýnka (Bednář) s Tondou Bořutou, se nedohodli, Bedýnka hákoval a faulovaný Švýcar do mě spadl, puk vypadl a druhý hráč to dorazil do prázdné," popsal Sedláček gólovou akci soupeře.

Hned několik těžkých zákroků si účastník letošního juniorského mistrovství světa připsal v samém závěru, kdy se Švýcaři snažili vyrovnat. "Už neměli co ztratit, tak se tlačili do nás, ale my jsme to naštěstí udrželi a pak Honza Marek pojistil naše vítězství," dodal Sedláček.

Reklama