Hlavní obsah

Hokejovou reprezentaci doplní tři semifinalisté, vypadl zraněný Bednář

PRAHA

Liberecký obránce Jiří Hunkes a slávističtí útočníci Tomáš Kůrka s Michalem Vondrkou a Lukáš Kašpar z Kärpätu Oulu doplní českou hokejovou reprezentaci v příštím týdnu v Prostějově v další fázi přípravy na květnové mistrovství světa v Německu.

Foto: René Volfík, ČTK

Jaroslav Bednář přišel kvůli zranění o možnost probojovat se do sestavy pro MS.

Článek

Vedle trojice semifinalistů extraligy se tam k týmu připojí také již dříve avizované trio hráčů z Kontinentální ligy - bek Karel Rachůnek z Dynama Moskva a forvardi Jakub Klepiš z Omsku a Tomáš Rolinek z Magnigotorsku. Tito hokejisté budou k dispozici pro dvě utkání se Slovenskem, která se budou hrát 16. a 17. dubna.

Kádr naopak opustili po přípravných zápasech ve Švýcarsku zadáci Antonín Bořuta, Martin Lučka ze Zlína a v útoku pak Josef Straka z Čerepovce, zranění Jaroslav Bednář z Nižného Novgorodu a sparťan Jakub Langhammer. Bednář přišel o naději na účast na MS kvůli zranění kolena, Langhammer dostal ve středu v prvním duelu ve Švýcarsku "koňara" a v pátek už nenastoupil.

Rachůnek, Hunkes, Kašpar, Klepiš a Rolinek se budou hlásit na úterním srazu reprezentace v Prostějově. Kůrka s Vondrkou dorazí o den později. Lídr ofenzivních statistik extraligy a účastník únorových olympijských her ve Vancouveru Roman Červenka ze Slavie se k národnímu týmu připojí až na dalším srazu v Praze 20. dubna.

Kádr české hokejové reprezentace pro přípravný kemp v Prostějově
Brankáři: Jaroslav Hübl (Litvínov), Jakub Sedláček (Zlín),
Obránci: Petr Gřegořek (České Budějovice), Josef Hrabal (Třinec), Jiří Hunkes (Liberec), Ondřej Němec (Karlovy Vary), Tomáš Mojžíš (MODO Hockey/Švéd.), Angel Krstev (Färjestad/Švéd.), Petr Čáslava (Timra/Švéd.), Karel Rachůnek (Dynamo Moskva/KHL),
Útočníci: Lukáš Květoň, Milan Gulaš (oba České Budějovice), Petr Vampola, Jan Kovář (oba Plzeň), David Květoň, Martin Růžička (oba Třinec), Tomáš Kůrka, Michal Vondrka (oba Slavia Praha), Jan Marek, Tomáš Rolinek (oba Magnitogorsk/KHL), Peter Jánský (Litvínov), Petr Hubáček (Kometa Brno), Lukáš Kašpar (Oulu/Fin.), Jakub Klepiš (Omsk/KHL), Jiří Novotný (Mytišči/KHL).

Reklama