Hlavní obsah

Čeští hokejisté se sešli v Prostějově bez kouče Růžičky

PROSTĚJOV

Zatím ještě bez hlavního kouče Vladimíra Růžičky se sešli v podvečer čeští hokejoví reprezentanti v Prostějově k další fázi přípravy na květnové mistrovství světa v Německu. Prostějovské soustředění zakončí v pátek a v sobotu dvěma zápasy proti Slovensku. Nově se k týmu připojila trojice hráčů z Kontinentální ligy obránce Karel Rachůnek z Dynama Moskva, útočníci Jakub Klepiš z Omsku a Tomáš Rolinek z Magnitogorsku, dále liberecký obránce Jiří Hunkes a útočník Lukáš Kašpar z Kärpätu Oulu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jakub Klepiš na srazu hokejové reprezentace

Článek

Ve středu dorazí na Hanou ještě útočníci Slavie Praha Tomáš Kůrka a Michal Vondrka. Trenér Růžička přijede až na páteční první zápas. "Jsme domluveni, že bude sledovat utkání z tribuny, aby si udělal přehled o výkonnosti jednotlivých hráčů. Možná si stoupne s námi na střídačku," řekl novinářům před první prostějovskou přípravou trenér Josef Jandač, jenž zatím vede reprezentační tým společně s Ondřejem Weissmannem.

Po srazu absolvovali hokejisté v Prostějově hodinový trénink. "Čeká nás další přípravný cyklus po přípravě ve Švýcarsku. Chceme, aby hráči, kteří dostanou prostor, podali co nejlepší výkony," dodal Jandač, jemuž slouží momentálně jako měřítko poslední utkání reprezentace ve Švýcarsku.

Kolik hráčů ze současného kádru, který se dnes sešel v Prostějově, bude startovat na mistrovství světa, je ale podle Jandače otázkou. "Cesta na mistrovství světa je pro některé hráče otevřená. Ale nebudeme si nalhávat, že pro některé není. Tito hráči to vědí. Mají však před sebou další hokejovou budoucnost. Svými výkony si mohou říci o další působení v národním týmu při jiných akcích," tvrdí Jandač, jenž dává za příklad loňskou cestu brankáře Jakuba Štěpánka.

Šanci mají všichni

Ten byl po prvním přípravném kempu vyřazen, potom se ale do týmu vrátil a nakonec byl na mistrovství světa jedničkou. "Šanci mají téměř všichni. Nechci ale procentuálně vyjadřovat jakou. Všechno se mění ze dne na den. Záleží i na zdravotním stavu hráčů z NHL," vysvětlil Jandač.

O síle nadcházejícího soupeře ze Slovenska má Jandač rámcovou představu podle soupisky. "Také jejich trenér zkouší hráče, jsou ve stejné fázi přípravy. Mají ale určitě lepší obranu a v Prostějově nás nečeká v těchto duelech nic lehkého," dodal trenér.

Současné složení týmu:
brankáři: Jaroslav Hübl (Litvínov), Jakub Sedláček (Zlín),
obránci: Petr Gřegořek (České Budějovice), Josef Hrabal (Třinec), Jiří Hunkes (Liberec), Ondřej Němec (Karlovy Vary), Tomáš Mojžíš (MODO Hockey/Švéd.), Angel Krstev (Färjestad/Švéd.), Petr Čáslava (Timra/Švéd.), Karel Rachůnek (Dynamo Moskva/KHL),
útočníci: Lukáš Květoň, Milan Gulaš (oba České Budějovice), Petr Vampola, Jan Kovář (oba Plzeň), David Květoň, Martin Růžička (oba Třinec), Jan Marek, Tomáš Rolinek (oba Magnitogorsk/KHL), Peter Jánský (Litvínov), Petr Hubáček (Kometa Brno), Lukáš Kašpar (Oulu/Fin.), Jakub Klepiš (Omsk/KHL), Jiří Novotný (Mytišči/KHL).

Reklama

Související témata: