Hlavní obsah

Klepiš si chce v reprezentaci spravit chuť po nepovedené sezóně v Omsku

PROSTĚJOV

Po předčasném vyřazení Avangardu Omsku hned v prvním kole play off s Nižněkamskem vypadl pětadvacetiletý český hokejový útočník Jakub Klepiš na měsíc ze zápasového zatížení. Také proto se už těšil do Prostějova na sraz reprezentace, v níž si chce spravit náladu po nepovedené sezóně.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jakub Klepiš na srazu hokejové reprezentace

Článek

Stopy zklamání z předčasného vyřazení Avangardu se daly z jeho tváře a slov vyčíst i po čtyřech týdnech od poslední porážky. "Mrzí to nejen mě a spoluhráče, ale pochopitelně i vedení klubu. Všichni jsme doufali, že se dostaneme co nejdále," řekl Klepiš, jenž bez větších problémů vzal trenérskou výměnu těsně před play off, kdy Igora Nikitina vystřídal na lavičce Omsku Fin Raimo Summanen.

 Propad hvězd

"Pro mě nebylo moc těžké se adaptovat na nového kouče. V Rusku se v tomto směru dějí divné věci, takže mi to přišlo jako normální. Už jsem si zvykl," tvrdí Klepiš, jenž si na druhé straně nedokáže vysvětlit výkonnostní propad hvězdami nabitého Avangardu v závěru sezóny. V závěru základní části KHL prohrál tým s Jaromírem Jágrem pět zápasů po sobě a mizérie vyvrcholila rychlým vyřazením v play off.

"Nevím, v čem byl problém v závěru základní části, kdy se nám nedařilo. Možná to způsobila olympiáda a dlouhá přestávka. Mysleli jsme si, že trénujeme dobře. Asi jsme se připravovali málo. Vypadli jsme z rytmu, začali prohrávat," stručně analyzoval Klepiš ze svého pohledu nevydařený závěr sezóny.

Zatím není vyjasněná další Jágrova budoucnost v Omsku, nic bližšího neví ani Klepiš. "Uvítal bych, kdyby Jágr zůstal. Je kamarád a navíc krajan," vyslovil Klepiš své přání. Ovšem ani on sám nemá svou další hokejovou budoucnost jistou, neboť mu v Avangardu také skončila smlouva. Klepiš by chtěl v Rusku zůstat, zatím ale s vedením klubu o prodloužení kontraktu nejednal. Návrat do NHL, kde odehrál ve Washingtonu 66 zápasů a určitou dobu nastupoval v útoku s Alexandrem Ovečkinem, považuje za dost vzdálenou vidinu.

Přiznal, že jej potěšila pozvánka do české reprezentace. "S kondicí nebude problém. Ale bude mi možná trvat jedno až dvě utkání, než se po měsíci dostanu do potřebného zápasového rytmu. Pochopitelně bych si nyní v reprezentaci rád spravil chuť z nevydařeného závěru sezóny," poznamenal Klepiš, jenž startoval na posledních dvou mistrovstvích světa.

Vyhlídky na svůj třetí start na světovém šampionátu bere Klepiš s nadhledem. "Mám dvě možnosti. Buď pojedu, nebo nepojedu. Ale nyní to neřeším. V hokejovém životě už jsem zažil spoustu zklamání, takže beru situaci tak, jak přichází," poznamenal Klepiš.

Prověrka se Slováky

Prostějovské soustředění zakončí v pátek a v sobotu dva zápasy se Slovenskem. "Viděl jsem výběr, který postavil nový slovenský trenér Glen Hanlon. Je v něm spousta nových mladých kluků. Určitě budou dobře bruslit a hrát tvrdě," naznačil Klepiš, co se dá očekávat od nadcházející hanácké prověrky.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko zítra 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko