Hlavní obsah

Mojžíš pět vteřin před koncem zařídil druhou výhru nad Slováky

PROSTĚJOV

Čeští hokejisté si v Prostějově zopakovali po necelých 24 hodinách výhru nad Slovenskem, i když se rodila obtížněji než páteční výsledek 6:2. Soupeř si při power play vynutil vyrovnání, ale pět vteřin před koncem odmítl prodloužení vítěznou brankou na 3:2 Mojžíš po báječně sehrané akci.

Foto: Vladislav Galgonek , ČTK

Druhý přípravný zápas hokejové reprezentace ČR - Slovensko v Prostějově.

Článek

Úvodnímu vhazování předcházela minuta ticha jako uctění památky obětí polské letecké tragédie, národní tým pak i přes absenci kouče Růžičky (dal přednost sledování extraligového finále v Pardubicích) začal hodně aktivně a už ve 2. minutě po střele Vampoly zněla tyčka.

Ke změně skóre bohužel nevedlo ani 94 vteřin dvojité přesilovky domácích, jejich snaze o zakončení chyběla přesnější střelba a navíc spolehlivě chytal Staňa. Slováci postupně zvedli hlavu, šli důrazněji do osobních soubojů a v 17. minutě dokázali otevřít skóre, když se po Zálešákově akci dostal na hraně brankoviště k dorážce Tománek.

Vedení soupeře trochu ochromilo útočný projev české reprezentace, která pak těžko přecházela střední pásmo a jen díky Sedláčkovým zásahům se nepovedlo Slovensku zvýšit. Narůstající tlak soupeře zastavil ve 28. minutě Vydarený, když při vlastní přesilovce pokazil rozehrávku a ztratil puk, Hubáček nabídnutou gólovou příležitost využil a prudkou střelou nad Staňovo rameno vyrovnal.

Bitva o druhý gól

Čeští hráči ožili, víc se nutili do střelby a hlavně zlepšili pohyb. Čáslavovu ránu od modré v přesilovce zastavila tyčka. Kanadský trenér soupeře Hanlon ale nutil své mužstvo do agresivního projevu a důsledného napadání, a tak se v poslední dějství na ledě rozpoutala nelítostná bitva o to, kdo dá druhý gól.

Když v 57. minutě před brankou chytře clonící Klepiš tečoval Rachůnkovu ránu a kotouč proklouzl Staňovi mezi betony do sítě, vypadalo to na české vítězství. Slováci ale sáhli docela brzy k power play, národní tým se nechal zavřít v obranném pásmu a 55 vteřin před koncem Pánik vyrovnal, ale poslední slovo měl český tým. Po vyhraném vhazování v útočném pásmu Jánský připravil báječnou střeleckou pozici pro Mojžíše, který rozjásal hlediště.

Přípravný hokejový zápas:
Česká republika - Slovensko 3:2  (0:1, 1:0, 2:1)on-line
Branky: 28. Hubáček, 57. Klepiš, 60. Mojžíš – 17. Tománek, 60. Pánik, hlavní rozhodčí Šindler a Jeřábek (oba ČR), vyloučení 4:5, bez využití, v oslabení 1:0, 2700 diváků, třetiny 0:1, 1:0, 2:1.
Česko: Sedláček – Mojžíš, Čáslava, K. Rachůnek, Gřegořek, Němec, Krstev, Hunkes, Hrabal – Klepiš, Marek, Novotný – Kůrka, Vampola, Vondrka – Kašpar, Kovář, Hubáček – Jánský, D. Květoň, M. Růžička.
Slovensko: Staňa – Starosta, Vydarený, Lintner, Švarný, Graňák, Slovák, Frühauf, Gründling – Pánik, Zagrapan, Čiernik – Záborský, Zálešák, Tománek – Bartánus, Bulík, Tatar – Haščák, Buc, Chovan.

Reklama

Související témata: