Hlavní obsah

Měl jsem to líp trefit, řekl Kašpar k nedovršenému hattricku

PROSTĚJOV

Útočník Lukáš Kašpar se skvěle uvedl v přípravě širšího výběru českého národního týmu před květnovým mistrovstvím světa v Německu. V Prostějově hráč finského Kärpätu Oulu přispěl k výhře nad Slovenskem 6:2, celkem byl na ledě u čtyřech vstřelených gólů a na konci mu chybělo málo k dovršení hattricku, ale z mezikruží minul branku.

Foto: Petr Horník, Právo

Lukáš Kašpar na srazu hokejové reprezentace

Článek

"Měl jsem to trefit líp, bohužel," litoval jinak šťastný Kašpar, který dostal hodně prostoru na ledě a chodil i na přesilové hry. "Ke konci sezony jsem s tím nepočítal a jsem šťastný, že tady můžu být. Snažím se si hokej užít," doplnil Kašpar, který se nezabývá svými šancemi na start na světovém šampionátu.

Dařila se mnu spolupráce v útoku s Janem Kovářem a Petrem Hubáčkem. "Snažili jsme se hrát, co nám řekli trenéři. Šoupli jsme tam pár gólů, byli jsme agresivní v útočném pásmu. Takže jsem spokojený," řekl Kašpar.

Navíc pak chodil na přesilovky i s formaci Petra Vampoly. "Dostal jsem se tam a mým úkolem je stát před kasou. Jsem velkej kluk, tak tam trošku mám stínit. Dali jsme tak první gól, vyšlo to," vrátil se čtyřiadvacetiletý útočník se zkušenostmi z NHL k první trefě Petra Čáslavy, která byla ještě tečovaná. "Já to ale netečoval, někdo přede mnou," doplnil Kašpar.

Proti Slovensku debutoval v polovině prosince v Košicích, v sobotu čeká Čechy ještě další klání s bývalým federálním partnerem. Konfrontaci s jinými soupeři, například na Švédských hrách, si musí Kašpar vybojovat. "Uvidíme, třeba se o to zasloužím, abych si zahrál i s jinými soupeři," usmíval se.

První trefu v národním týmu si připsal při sedmém reprezentačním startu také Martin Růžička, který na rozdíl od Kašpara absolvoval i dva zápasy ve Švýcarsku minulý týden. V oslabení nejdříve připravil v 15. minutě gól pro Kašpara, pak se o pět a půl minuty později po perfektní přihrávce Milana Gulaše trefil i sám.

"Řekli jsme si, že se budeme snažit bruslit, být na puku, a to se nám podařilo. Dobře jsme si měnili v pásmu místa, z toho výborného pohybu plynuly šance," prohlásil Růžička.

Ani on nechce spekulovat, zda má naději se v týmu udržet ještě delší čas. "Musím odvádět výkony na ledě a je na trenérech, co bude dál," dodal útočník Třince, který si připsal první reprezentační trefu proti klubovému spoluhráči ve slovenské brance Peteru Hamerlíkovi.

Reklama