Hlavní obsah

S výkonem týmu jsem spokojen, řekl po utkání s Finskem Kopecký

MINSK

Česká hokejová reprezentace do 18 let odehrála s Finskem jeden z nejlepších zápasů pod vedením trenéra Jiřího Kopeckého. V divácky atraktivním duelu nakonec o vítězi rozhodly až samostatné nájezdy. I přes porážku 3:4 se však čeští mladíci za svůj výkon stydět nemuseli.

Článek

"Myslím si, že z kluků po postupu do čtvrtfinále spadla nervozita," vysvětluje lodivod české reprezentace důvod kvalitního představení svého výběru. "Hrál se výborný hokej. Trošku nás porážka samozřejmě mrzí, ale s výkonem i předvedenou hrou jsem naprosto spokojen."

Čeští mladíci předvedli výkon na hranici svých možností. Především ve druhé třetině soupeře přehrávali a dostali se do zaslouženého vedení. "Nebyli jsme v tu chvíli příliš daleko k tomu, abychom vyhráli o tři branky a hráli ve čtvrtfinále se Švýcary," doplnil Kopecký.

Problémem české osmnáctky na světovém šampionátu bývají takticky nezvládnuté poslední třetiny a nejinak tomu bylo i v zápase s Finskem. "Štve nás, že jsme opět nezvládli třetí třetinu. Začalo to zbytečným vyloučením za faul ve středním pásmu," zoufal si trenér.

Jeho svěřencům nevyšla úplně podle představ ani první třetina, v níž sice rychle vstřelili vedoucí gól, ale v jejím zbytku se spíše soustředili na precizní obranu. "Chtěli jsme být aktivnější, ale v první třetině se nám to moc nepovedlo. O přestávce jsme to hráčům vytýkali, což bylo na ledě znát," narážel na výborně sehranou druhou část.

Finové s přehledem

Ve třetí třetině Češi ztratili dvoubrankové vedení, prodloužení nerozhodlo a následné samostatné nájezdy již byly loterií. "V prodloužení jsme měli přesilovku čtyři na tři, ale gól jsme nedali. Penalty pak Finové proměnili s naprostým přehledem," řekl na adresu tří finských střelců, se kterými si nedokázal poradit ani výborně chytající Libor Kašík.

Zlínský juniorský mistr po zápase obdržel i cenu pro nejlepšího hráče svého týmu. "Jsem moc rád, že mi dali trenéři opět šanci. Podle mého názoru jsem nepodal špatný výkon, jen škoda těch nájezdů," vyčítal si závěr zápasu. V předešlém utkání s Lotyšskem chytal boleslavský Roman Will. "Do branky jsme dali Kašíka, protože nás v úvodních dvou zápasech přesvědčil," řekl Kopecký a dodal: "Podal opět kvalitní výkon, za nájezdy nemohl, byly skutečně výborně provedené."

Český tým by v případě výhry alespoň o tři góly nastoupil ve čtvrtfinále proti Švýcarsku. "Mysleli jsme na to, schválně jsme si ještě zjišťovali informace, abychom neudělali nějakou botu. Kalkulovali jsme s tím, což byla možná chyba, protože jsme urazili hokejové štěstíčko," uvedl s trochou nadsázky hlavní kouč Kopecký.

Reklama