Hlavní obsah

Dopravní situace komplikuje hokejistům situaci, svaz ale věří, že na Švédské hry poletí

PRAHA

Popel z islandské sopky by mohl české reprezentaci zkomplikovat cestu na Švédské hokejové hry ve Stockholmu, které se konají od 29. dubna do 2. května. Po opětovném otevření letiště v Ruzyni je situace optimističtější, sopka pod ledovcem Eyjafjallajökull sice přestala chrlit letadlům nebezpečný sopečný prach, ale je stále činná.

Foto: David W Cerny, Reuters

Muž sleduje tabuli se zrušenými spoji na letišti v Praze

Článek

"Může se teoreticky stát, že situace dobrá nebude a budeme to muset vyřešit. Naším zájmem je Švédské hry sehrát, ale bylo by asi velmi obtížné se tam dopravit jiným způsobem, než bylo plánováno, tedy letecky," řekl generální sekretář hokejového svazu Martin Urban. "Věříme, že se situace zlepší natolik, že budeme moct absolvovat celý program, jak máme naplánováno, tedy včetně příletů hráčů," uvedl Urban.

Naznačil, že do jisté míry může svaz improvizovat. "Provoz se týká určitých oblastí a ty se mění. Znamená to, že pokud budeme muset třeba řešit, jak sem dostat Jardu Jágra, tak to budeme řešit ten konkrétní den. Určitě může přiletět třeba i na jiné letiště, abychom pro něj dojeli, nebo přiletět jiný den. Budeme reagovat podle vývoje situace," nastínil Urban.

Problémy s dopravou na reprezentační sraz již musel řešit nováček v nominaci Jakub Voráček. Dvacetiletý útočník Columbusu o víkendu přistál kvůli ve Frankfurtu, odkud ho do České republiky přivezl autem jeho otec.

Uzavření letišť zkomplikovalo přípravu dalších účastníků série Euro Hockey Tour. Například Švédové se během víkendu vraceli z přípravného měření sil ve Švýcarsku autobusem. Na úvodní soustředění ruské sborné v Novogorsku u Moskvy zase nedorazili všichni hokejisté. Chyběli navíc i oba trenéři Vjačeslav Bykov a Igor Zacharkin, přípravu tak zatím vede asistent Andrej Nazarov.

Rusové kvůli nejistotě v dopravě zvažují zrušení dvou přípravných utkání v Itálii, která mají na programu v pátek a v sobotu. "V této chvíli zvažujeme náhradní alternativy pro sehrání jiných zápasů," řekl v rozhovoru pro Sovětskij Sport trenér Bykov.

Reklama

Související témata: