Hlavní obsah

Hokejová reprezentace se sešla v Praze, spousta hráčů ale ještě chybí

Jirka G. NovákSport.cz

Po zápasech ve Švýcarsku a herní přípravě se Slovenskem v Prostějově rozbila česká hokejová reprezentace svůj stan v Praze. Na ledě holešovické Tesla Areny se bude národní mužstvo připravovat na Švédské hokejové hry, které začínají příští týden. Poprvé povede přípravu hlavní kouč Vladimír Růžička, jenž na srazu přivítal také první dvě posily z NHL.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér hokejové reprezentace Vladimír Růžička na tréninku

Článek

V Praze se Růžičkovi přihlásilo pětadvacet hokejistů včetně brankáře Atlanty Ondřeje Pavelce a útočníka Columbusu Jakuba Voráčka. Hned deset hráčů z pondělní nominace si však ještě plní klubové povinnosti. Sedm z nich hraje finále české extraligy, o titul v KHL bojuje obránce Filip Novák, a Michal Birner s Tomášem Plíhalem čeká finále finské ligy.

"Jejich postupem do finále se to trochu zkomplikovalo," komentoval situaci finských krajánků Růžička, protože boje o titul v SM Liize hrané na čtyři vítězné zápasy startují teprve ve čtvrtek a těžko tak s nimi může na Švédské hry počítat. "Přikláním se k tomu, že bych rád povolal hlavně hráče z extraligových finalistů," přiznal kouč.

Kromě Pavelce s Voráčkem jsou novými tvářemi v přípravě Roman Červenka a Miroslav Blaťák. Brankář Marek Schwarz, jenž v neděli dochytal baráž, se zřejmě připojí příští týden, jednička Tomáš Vokoun doplní mužstvo až ve Švédsku. Jaromír Jágr trénuje individuálně v Rusku, do přípravy se nejspíše zapojí až 1. května.

"Tomáš Vokoun dlouho nechytal, takže budeme chtít, aby nastoupil na turnaji ve dvou zápasech a odchytal i přípravu s Běloruskem," prozradil Růžička, jehož tým netrápí zdravotní problémy. Jen Karel Rachůnek má trochu potíže s ramenem z prvního zápasu se Slovenskem, a Hunkes má naražené koleno.

Zamotanější je ale situace ohledně dalších posil z NHL, kde by trenér stál především o Eliáše, Krejčího, či Plekance. "Nikdo ale neví, jak se to bude v NHL vyvíjet a jestli budou moct někteří hráči přijet. Momentálně hledáme sestavu hlavně pro Švédské hry, ale může se tak stát, že většina těchto hráčů pojede i na mistrovství světa.  Všichni mají šanci," řekl Růžička novinářům.

Reklama

Související témata: