Hlavní obsah

Lener je šéftrenérem hokejového svazu

PRAHA

Slavomír Lener se oficiálně stal šéftrenérem Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) a povede nově vytvořený sportovní úsek. Smlouvu podepsal na dobu neurčitou. ČTK o tom informoval mluvčí svazu Pavel Bárta.

Foto: Archiv

Trenér Slavomír Lener

Článek

Někdejší reprezentační kouč, jenž se společně s Ivanem Hlinkou podílel na olympijském triumfu v Naganu, naposledy působil ve švédském Linköpingu. Lenerův příchod na svaz avizoval již v průběhu olympiády ve Vancouveru šéf českého hokeje Tomáš Král. Oficiálně mohl kouč do nové funkce nastoupit až po skončení klubové sezóny, v níž dovedl Linköping do semifinále švédské ligy.

Pětapadesátiletý Lener se do českého hokeje vrací po pěti letech, během kterých působil ve Švédsku. Před Linköpingem trénoval dva roky tým Lulea. Dříve vedl pražskou Spartu, Düsseldorf a má za sebou i angažmá v NHL v Calgary a na Floridě, kde dělal asistenta.

U národního týmu působil v letech 2002 až 2004 jako hlavní kouč, vedle Hlinky dělal asistenta i Luďku Bukačovi. Trénoval také juniorský národní tým a na svazu působil jako metodik.

Ve své pozici se bude podílet na výběru nového kouče seniorské i juniorské reprezentace, které by měli zástupci svazu zvolit v pondělí na pravidelném zasedání výkonného výboru v Praze.

Reklama