Hlavní obsah

Jágr dostal pozvánku na turnaj Karjala, ale jeho start je nejistý

PRAHA

Přijede? Tak zní otázka, která je směřována k číslu "68". Jaromír Jágr dostal pozvánku do českého reprezentačního týmu na listopadový turnaj Karjala, ale jeho účast na první akci národního týmu v sezóně je hodně nejistá. Taková je současná situace okolo českého útočníka. Osmatřicetiletá hvězda Omsku se totiž v sobotním utkání Kontinentální ligy proti Novokuzněcku zranila v oblasti ramene a klíční kosti.

Článek

Trenér Alois Hadamczik dává dohromady tým, který odehraje první zápas turnaje Karjala 11. listopadu se Švédskem na domácím ledě v Českých Budějovicích. Zbytek zápasů se odehraje ve Finsku.

„Ptal jsem se ho, jestli přijede na utkání do Budějovic. Určitá možnost stále existuje, ale situaci zkomplikoval fakt, že se Jágr zranil. Má problémy v horní části těla, jeho start na listopadové akci momentálně nevidím moc reálně," řekl Hadamczik serveru hokej.cz.

Roman Červenka (vpravo) na střídačce národního týmu s Jaromírem Jágrem.foto: Reuters/Petr Josek

Rozhodnutí je na samotném Jágrovi

Podle deníku Sport Jágr v případě, že se potvrdí povaha jeho zranění, využije listopadovou pauzu k tréninku po nynějším výpadku. Podle listu by měl být kladenský odchvanec v tomto týdnu mimo hru a stihne tak osobně ve čtvrtek převzít na Pražském hradě státní vyznamenání z rukou prezidenta Václava Klause.

Podle oficiálních stránek Omsku obdržel Jágr pozvánku na reprezentační akci spolu s dalšími dvěma krajany v týmu Avangardu Romanem Červenkou a Martinem Škoulou. "Tisková konference proběhne 2. listopadu, s Jardou Jágrem si před ní ještě zavoláme a definitivně se domluvíme co a jak," doplnil Hadamczik, který rozhodnutí nechává na Jágrovi. "Když jsem byl v Moskvě, během naší schůzky jsme si řekli, že dá Jarda vědět, jak se cítí. Jaké jsou jeho představy," dodal hlavní trenér národního týmu.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko zítra 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko