Hlavní obsah

Čeští mistři světa budou bydlet v novém hotelu, MS startuje za 178 dnů

PRAHA

Za 178 dnů začne česká hokejová obhajoba mistrů světa na Slovensku. Historicky první světový šampionát na tomto území se odehraje od 29. dubna do 15. května 2011. Na největší sportovní událost samostatné Slovenské republiky je prozatím prodáno 125 tisíc vstupenek. Šampionát nabídne 17 dnů, 16 mužstev a 56 utkání.

Foto: Jan Koller, ČTK

Kapitán hokejových mistrů světa z Göteborgu 2002 Miroslav Šatan převzal z rukou maskota šampionátu 2011 Gooolyho symbolickou vstupenku.

Článek

V Bratislavě se kvůli této akci přestavuje kompletně Orange Arena, která  bude mít kapacitu 9246 diváků. V Košicích Steel Arena pojme maximálně 7628 fanoušků. Dosud si lístky zakoupili i zájemci z Íránu i Afghánistánu.

„Nechtěli jsme dávat velmi nízké, ani vysoké ceny vstupenek. Největší zájem je hlavně o naší a vaší skupinu v Bratislavě,“ řekl Igor Němeček, generální ředitel mistrovství světa. Cílem organizátorů je prodat 340 tisíc vstupenek „Doufáme, že toto číslo naplníme,“ pověděl Němeček.

Češi budou bydlet v novém hotelu vedle haly 

V úterý začala v Praze evropská propagace celého šampionátu, pokračovat bude ve Švédsku, Švýcarsku i Maďarsku. Propagace probíhá i na sociální síti Facebook, kde je zaregistrováno okolo 13 tisíc účastníků. „Fanoušci, kteří mají zájem o ubytování, tak mohou kontaktovat mail groups@fifo.sk, kde probíhají rezervace,“ řekl Němeček.

V Praze se představil i maskot mistrovství světa. Ze 14 tisíc návrhů se jim stal šedý vlk Goooly. V jeho „kůži“ budou na Slovenku vystupovat kanadští kluci. „Oni jsou vyškolení, budou bavit diváky,“ pověděl Němeček.

Šampionát si zvolil slogan: Slovenská republika. Hokejová republika. Největší světovou hokejovou událost roku 2011 by mělo v televizi zhlédnout na 600 miliónů diváků. Už dopředu je jasné, že padne jedno „prokletí.“ Slovensko je dosud jedinou zemí mistrů světa, která nikdy neorganizovala světový šampionát. A české hráče čeká komfort. „Vy a Slováci budou bydlet v novém hotelu, který je vedle haly. Hokejisté tak budou moci přejít suchou nohou,“ dodal Němeček.

Rozdělení skupin MS na Slovensku
Skupina A: Rusko, Slovensko, Německo, Slovinsko
Skupina B: Kanada, Švýcarsko, Bělorusko, Francie
Skupina C: Švédsko, USA, Norsko, Rakousko
Skupina D: Finsko, Česko, Lotyšsko, Dánsko

Reklama