Hlavní obsah

Začíná sezóna po zlatém Německu. Hokejová reprezentace se sešla v Praze

Libor KalousSport.cz

Úřadující mistři světa se sešli, tedy většina z nich. Přesně patnáct jmen. Dnešním dnem začala hokejová reprezentační sezóna naostro. Trenér Alois Hadamczik si sezval hráče na 16:30 do Tesla areny v Praze. V úterý všechny čeká přesun do Českých Budějovic, kde následně národní tým sehraje ve čtvrtek utkání se Švédskem, to vše v rámci Karjala Cupu. V pátek mužstvo odletí do Finska na víkendové zápasy s Finskem a Ruskem.

Článek

Do sparťanské haly se ale nedostavili všichni hráči. Červenka, Škoula, Rachůnek a Vašíček se k ostatním připojí až zítra. „Jsou různé okolnosti. Cestování, zápasy, osobní důvody. Někdo si vymění doma prádlo, někdo bude s rodinou,“ vysvětlil domluvený pozdější nástup trenér.

Dnes na hráče čekal zahajovací trénink a regenerace, zítra v devět ráno odjedou do Budějovic. „Tam si řekneme, co chceme hrát, odpoledne po tomto pohovoru bude následovat trénink,“ dodal Hadamczik.

Na srazu se ukázal i nováček Kamil Kreps, který přijel z finského Oulu. „Byl jsem trochu překvapený, ale samozřejmě je to příjemný, jsem hrozně rád, že pozvánka přišla,“ nezastíral útočník, který si zvyká na jiné životní podmínky. Nyní má před sebou zimu, mráz, sníh a brzké stmívání. Velký skok oproti Floridě, kde hrál NHL. „Jsem spokojený, ale když jsem přijel, tak jsem musel vyměnit šatník,“ přiznal forvard Kärpät Oulu.

Jsem pořád stejný kluk, říká střelecký lídr KHL

Mezi vyhlíženými v Praze byl také Lukáš Kašpar z Astany. Ten byl vyhlášen nejlepším útočníkem Kontinentální ligy za minulý týden. Není se co divit. Kašpar je nejlepším střelcem KHL. Naposledy vstřelil dva góly. A jeho dva hattricky z minulých týdnů mají stále zvuk.

„Nepamatuji si, že bych měl někdy takovou sérii, ale drahý to není, vzal jsem kluky na véču,“ usmíval hráč Barysu Astana, který si letos připsal už šestnáct gólů. Celkově mu patří i druhé místo v celkovém bodování ruské soutěže. „Jsem pořád stejný kluk. Teď to tam padalo, to je dobře.“

Česká reprezentace sehraje úvodní utkání sezóny v Českých Budějovicích ve čtvrtek od 18:10 proti Švédsku, v sobotu od 15:30 ji čeká duel s Finskem a v neděli od 11:00 zápas s Ruskem.

Reklama