Hlavní obsah

Hokejoví šampioni navštívili děti v českobudějovické nemocnici

Pětice letošních hokejových mistrů světa Petr Čáslava, Petr Hubáček, Lukáš Kašpar, Marek Kvapil a Jiří Novotný potěšila dnes odpoledne svou návštěvou a dárky pacienty dětského oddělení nemocnice v Českých Budějovicích. Na jihu Čech se národní tým připravuje na čtvrteční vstup do turnaje Karjala proti Švédsku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Miroslav Blaťák a Jiří Novotný (vpravo) po zisku titulu mistrů světa.

Článek

Hokejisté obcházeli jednotlivá oddělení s dárky v podobě šál národního týmu, triček, kalendářů a dalších suvenýrů a rozdávali podpisy. Kašpar s Novotným navštívili i uzavřené onkologické oddělení.

"Jsme rádi, že jsme jim mohli udělat radost. Jsou tam jen odkázaný na to být v posteli. Jsou s nimi jen rodiče a moc návštěv tak nechodí. Styděli se, dali jsme jim dárky, otrkali se, byli šťastní. To je to nejdůležitější," řekl ČTK a serveru hokej.cz Novotný.

Iniciativa k návštěvě hokejových hvězd vzešla ze strany Českého svazu ledního hokeje a nemocnice nabídku hned ráda přijala. "Hráče jsme vybrali spontánně, okamžitě se hlásili. Chtěli udělat radost malým pacientům. Většina kluků má také děti, takže vědí, jaké to pro ně je ležet v nemocnici," prohlásil tiskový mluvčí reprezentace Jan Černý.

Reklama