Hlavní obsah

Vzpomínky jsou hezké, ale začala nová sezóna, uvědomuje si Červenka

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Stal se smutným kapitánem, ale pořád byl optimisticky přemýšlejícím úřadujícím mistrem světa. Takové dvě polohy měl po utkání se Švédskem Roman Červenka. Zbytečná prohra 3:4, o které rozhodlo posledních pět minut zápasu, pokazila čtvrteční večer. Náladu číslu 10 nevylepšil ani elegantní gól pod víko soupeřovy branky.

Foto: Petr Horník, Právo

Kapitán české hokejové reprezentace Roman Červenka

Článek

„Porážka mrzí, navíc to byl zápas před domácím publikem, bohužel. Už s tím nic neuděláme, musíme se soustředit na další utkání,“ říkal pár minut po utkání v šatně útočník Avangardu Omsk. Seděl v tričku, trpělivě odpovídal na otázky. Ostatní z kabiny se pomalu převlékali, seděli a mlčeli.

„Dneska mě to hrozně mrzí, zápas jsme měli vyhraný, prohráli jsme si to sami,“ řekl několikrát Červenka. Přitom český výběr tušil, co má hrát. „Věděli jsme, že budou zavírat mantinely. Když nás zatlačili, tak jsme moc bláznili v obraném pásmu, potom si vytvořili tlak, my lítali a nedrželi si místa,“ hledal po prvním utkání s kapitánským céčkem chyby.

Člověk si vzpomene na MS, ale je tu už nová sezóna 

Tým čtrnácti úřadujících mistrů světa nezklamal, ale moc dozadu by se ohlížet neměl. Historie potěší, ale další úspěch nepřinese. „Samozřejmě, za tu dobu, co je po mistrovství světa, tak si člověk kolikrát vzpomene, je to hezký, ale začala nám nová sezóna, na tu se musíme soustředit,“ pověděl Červenka, který ví, že i přes porážku není zdaleka nic ztraceného. Šlo o zahajovácí klání tohoto reprezentačního roku.

„Loni jsme dokázali maximum, ukázali jsme, že umíme hokej hrát,“ dodal. Šance na složení úspěšného reparátu přijde o víkendu, kdy se národní tým utká ve Finsku s domácím týmem a Ruskem, je tu pokračování Karjala Cupu.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko zítra 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko