Hlavní obsah

Hokejisté Švédska se v Moskvě představí s týmem jako na Karjale

STOCKHOLM

Prakticky totožný tým, který se představil na turnaji Karjala, nominoval trenér švédské hokejové reprezentace Pär Marts i na druhý díl seriálu Euro Hockey Tour, moskevský Channel One Cup. Ve třiadvacetičlenném výběru je dvacet hráčů, kteří reprezentovali v říjnu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Švédský brankář Stefan Liv v akci

Článek

Nástupce Bengta-Akeho Gustafssona tentokrát nepozval žádného nováčka, na předešlé akci jich měl v týmu hned sedm. Švédové si i přesto na Karjale vedli dobře, v Českých Budějovicích porazili českou reprezentaci a v Helsinkách Rusko. Až v posledním duelu prohráli v severském derby s Finskem.

Nejzkušenějším nominovaných hráčem je opět obránce Magnus Johansson, který má na kontě 195 startů v národním týmu. Jeden z dvojice mistrů světa z roku 2006, kdy se z titulu radoval i brankář Stefan Liv, se může přiblížit 200. startu za reprezentaci.

Švédští hráči zahájí moskevský turnaj ve čtvrtek 16. prosince, kdy se utkají s Ruskem, o dva dny později nastoupí proti Finsku a v neděli je čeká souboj s Českou republikou.

Nominace:
Brankáři: Daniel Larsson (HV 71), Stefan Liv (Novosibirsk/KHL)
Obránci: Daniel Fernholm, David Petrasek (oba Dinamo Minsk/KHL), Sebastian Erixon (Timra), Mattias Ekholm (Brynäs), Magnus Johansson (Linköping), David Rundblad (Skelleftea), Staffan Kronwall (Djurgaarden)
Útočníci: Joakim Lindström, Jimmie Ericsson, Fredrik Warg (všichni Skelleftea), Marcus Krüger (Djurgaarden), Daniel Brodin (oba Djurgaarden), Mattias Sjögren, Dick Axelsson (oba Färjestad), Martin Thörnberg (HV 71), Jakob Silfverberg (Brynäs), Nicklas Danielsson (MODO Hockey), Björn Melin (Fribourg/Švýc.), Niklas Nordgren (Rapperswil-Jona/Švýc.), Niklas Persson (Nižněkamsk/KHL), Robert Nilsson (Ufa/KHL).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články