Hlavní obsah

Štěpánek má z Evropy největší šanci na MS, říká opět nemocný Hadamczik

Libor KalousSport.cz

Radost si nemohl pořádně vychutnat. Zdraví mu vystavilo stop. V neděli odpoledne trenér Alios Hadamczik vybojoval na turnaji Channel One Cup s českou hokejovou reprezentací druhé místo, v noci se vrátil z Moskvy domů, ale opět ve stavu nemocných. Tedy v podobném rozpoložení, ve kterém odjížděl na ruské klání. „Jsem stále nemocný, spí se mi všelijak. Před turnajem jsem bral antibiotika, ale moc jsem se z toho nedostal,“ řekl v ponděli odpoledne Sport.cz.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik na střídačce.

Článek

Sice se necítíte nejlépe, ale s výsledkem a předvedenou hrou jste spokojený, ne? Já myslím, že ano. Předvedli jsme dobrou hru, jediné, co mě mrzí, je zápas s Ruskem, který jsme nevyhráli.

To je jediné, čeho z těch tří utkání litujete? Přesně tak.

Pokud byste měl vybrat nejlepší hráče týmu, kteří by to byli? Určitě brankář Jakub Štěpánek. Z obrany vysokých hodnot dosáhli Miroslav Blaťák s Karlem Rachůnkem. Z útočníků bych vybral Tomáše Rolinka. To je největším hecíř v kabině i na ledě.

Na listopadové Karjale nestartoval, takže jeho návrat do reprezentace byl citelně znát? Já ho znám velice dobře, přivedl jsem ho do reprezentace. On je velký hráč, on je pro tým hodně platný.

Gólman Štěpánek od vás dostal důvěru ve všech zápasech, má jistotu účasti na mistrovství světa na Slovensku 2011? To se nedá říci o nikom dopředu. Záleží na formě, zdraví. Určitě má ale největší předpoklady z hráčů z Evropy.

V únoru jsou na programu Švédské hry, dá se předpokládat, že mužstvo bude podobné tomu úspěšnému z Ruska? Naše přání by to bylo. Ale také záleží na postoji Kontinentální ligy. Tamní týmy nejsou nadšeny, když jejich hráči odjíždějí. Dále záleží na zdravotním stavu hráčů. Nyní nemohli přijet Červenka, Škoula, Kašpar, Novotný.

Co vás čeká v nejbližších dnech? Dáte si od hokeje chvíli klid? Teď budu ležet, chci se uzdravit, ale ve středu bych se rád zašel podívat na Vítkovice, přijede Plzeň. Potom uvidíme.

Individuální statistiky Channel One Cupu
Kanadské bodování: 1. Morozov, A. Radulov oba 3 zápasy/5 bodů (2 branky + 3 asistence), 3. Kajgorodov 3/5 (1+4), 4. Mozjakin (všichni Rus.), Rolinek (ČR), Erixon všichni 3/3 (2+1).
Střelci: 1. Čurilov, Morozov, Mozjakin, A. Radulov (všichni Rus.), Kvapil, Rolinek (oba ČR), Erixon (Švéd.) všichni 2, 8. Klepiš, Lojek, I. Rachůnek, Vašíček (všichni ČR) všichni 1.
Nahrávači: 1. Kajgorodov 4 asistence, 2. Morozov, Radulov (všichni Rus.) oba 3, 4. Nilsson, Melin, Persson, Sjögren (všichni Švéd.), Irgl, Marek (oba ČR), Hytönen (Fin.), Zaripov (Rus.) všichni 2.
Nejtrestanější hráči: 1. Vašíček (ČR), Grigorenko (Rus.) oba 27 trestných minut, 3. Jalasvaara (Fin.) 25.
Brankáři podle % úspěšnosti zákroků: 1. Štěpánek (ČR) 93,68, 2. Košečkin (Rus.) 90,00, 3. Liv (Švéd.) 89,23.
Brankáři podle průměru inkasovaných branek: 1. Štěpánek (ČR) 1,95, 2. Košečkin (Rus.) 2,50, 3. Liv (Švéd.) 3,66.

Reklama