Hlavní obsah

Nakládal si s naštípnutým malíčkem už ve Stockholmu nezahraje

Bez obránce Jakuba Nakládala se musejí ve zbytku turnaje LG Hockey Games ve Stockholmu obejít čeští hokejisté. Pardubický zadák si ve čtvrtečním utkání proti Švédsku naštípl malíček na pravé ruce a čeká ho pauza. Žádného náhradníka ale kouč Alois Hadamczik za něj povolávat nebude.

Foto: Henrik Montgomery, ČTK/AP

Jakub Nakládal (vlevo) brání Švéda Jonase Anderssona

Článek

Nakládala provází na turnaji ve Stockholmu smůla. Loni v dubnu si jako nováček v národním týmu poranil v druhém utkání Švédských her proti Finsku zápěstí a přišel o možnost startovat na mistrovství světa v Německu. "Bavili jsme se o tom, už asi do Švédska jezdit nebudu," řekl Nakládal s nadsázkou novinářům.

"Ale vážně. Je to smůla. Minulý rok jsem taky dostal sekyru do zápěstí a teď do prstu. Bohužel to patří k hokeji a člověk s tím nic neudělá. Doufejme, že se mi ta zranění příště vyhnou," poznamenal třiadvacetiletý odchovanec Hradce Králové, který zatím v národním týmu nasbíral pět startů.

Proti Švédsku se zranil ve čtvrtek už v první třetině, ale zápas dohrál. "Sice mě to bolelo, ale nenateklo to během zápasu, tak se dalo hrát. Navíc při zápase na to člověk nemyslí a nebolí ho to. Přes noc mi to nateklo, teď jsem s tím pomalu ani nehnul," popsal Nakládal.

Léčit se bude čtyři až pět týdnů

Dneska odjel s týmovým lékařem Zdeňkem Ziegelbauerem do nemocnice na rentgen, který potvrdil naštípnutý článek malíčku. "Doba léčby je tak na čtyři pět týdnů. Je ale možné, že by se speciální dlahou mohl hrát, samozřejmě ne ale hned," řekl Ziegelbauer.

"Jak jsme se s doktorem bavili, tak bych s nějakou dlahou v Pardubicích měl být na play off v pohodě a mělo by to jít hrát. Za týden čtrnáct dnů bych mohl naskočit. Petr Čáslava mi říkal, že měl taky takhle zlomený malíček a hrál s tím," podotkl Nakládal.

Stockholmská hala Globen jako by pro něj byla zakletá. Loni měl při řadě omluvenek v národním týmu šanci se probojovat hned jako nováček na světový šampionát, ale nakonec místo startu na úspěšném turnaji léčil zápěstí. Ani tentokrát nedostane účastník prosincového Channel One Cupu šanci ukázat své umění. "Mrzí mě to hodně. Každý start pro mě je jenom plus a do další mojí kariéry je to super. Takto jsem přišel o další dva zápasy," lituje Nakládal.

V nevydařeném zápase se Švédskem (1:6) si navíc vysloužil za svůj výkon i pochvalu trenéra Aloise Hadamczika. "Potěší to, ale na druhou stranu ten výkon nebyl ze strany celého mužstva dobrý. Bohužel 1:6 mluví za všechno," doplnil Nakládal, po jehož ideální přihrávce vyrovnal ve čtvrtek v polovině úvodní třetiny Petr Průcha na 1:1.

Reklama

Související témata: