Hlavní obsah

Čeští hokejisté chtějí po zlepšeném výkonu porazit aspoň Rusy

STOCKHOLM

Čeští hokejisté doufají, že na sobotní zlepšený výkon proti Finsku na LG Hockey Games ve Stockholmu navážou i v dnešním utkání s Ruskem a rozšíří svou bilanci jediného bodu na turnaji. Svěřenci Aloise Hadamczika v případě úspěchu proti sborné mohou i po úvodním debaklu se Švédskem 1:6 a porážce s Finskem 2:3 po samostatných nájezdech pomýšlet ještě na konečné druhé místo.

Foto: Maja Suslin, ČTK/AP

Puk přepadá přes brankáře Alexandra Saláka v utkání národního týmu proti Finsku.

Článek

Obránce Ondřej Němec, který svou trefou v 41. minutě na 2:2 zařídil první bod týmu na turnaji, stejně jako jeho spoluhráči potvrdil, že proti Finsku byl výkon českého mužstva úplně jiný než ve čtvrtek. "My jsme si řekli, že ten zápas hodíme za hlavu. Prostě se nepovedl, hráli jsme hodně špatně. Bruslili jsme, dostávali jsme Finy pod tlak. Jen škoda, že jsme nezískali i ten druhý bod, protože šance jsme tam měli," řekl novinářům Němec.

Hráč ruského Čerepovce věří, že proti Rusku už Češi uspějí. "Doufám, že se teď dobře připravíme. Prostě alespoň jeden zápas tady musíme vyhrát. Rusové tady mají trošku jiný tým než na předešlých turnajích Euro Hockey Tour. Vzali hodně mladých kluků, starší zkušení tam moc nejsou. Určitě budou bruslit a budou chtít dávat góly, musíme hrát dobře dozadu," doplnil Němec.

Rozdíl byl v pohybu, myslí Červenka

Podle útočníka Romana Červenky si bylo potřeba po Švédsku srovnat v hlavě jak hrát. "Věděli jsme, že s takovým přístupem nemůžeme hrát. Asi největší rozdíl byl v pohybu. Dneska jsme bruslili, se Švédy předtím vůbec, a bez toho pohybu to nejde," prohlásil Červenka.

Ještě o lepší výsledek podle opory Omsku a nejlepšího střelce KHL připravila mužstvo řada vyloučení. "Bylo by to jiné, kdyby jich bylo podstatně míň. Pokud se to bude opakovat s Rusy, tak nám dají tři góly v přesilovkách a bude po zápase. Vyloučení je moc. K tomu, jak pískají rozhodčí, se nechci vyjadřovat. Prostě to tak je, trestají fauly a my se jich musíme vyvarovat," doplnil Červenka.

Problémem zůstávají přesilovky

Dalším klíčem, který Čechům chybí k úspěchu, jsou přesilovky. Na turnaji zatím neproměnili žádnou. "Nějaké jsme zase měli, ale nedáme gól. Vím, že není čas na žádné nacvičení, ale alespoň se musíme tlačit do střelby, musíme mít při přesilovce minimálně pět střel," podotkl Červenka. Bolest v početních výhodách trápí Čechy celou sezonu, na minulých dvou turnajích využili jen po jedné přesilovce.

Sám Červenka zatím zůstává na turnaji bez bodu. "Se Švédy to bylo špatné, nejezdilo mi to. Dneska to bylo o něco lepší. Samozřejmě je trošku znát, že je člověk na něco zvyklý, a najednou musí hrát s někým jiným a trošku jiný systém," konstatovala bývalá opora Slavie, která v Omsku září po boku Jaromíra Jágra. "Nejde tady ale o mě. Jde o to, abychom vyhráli alespoň jeden zápas a trošku ten výsledek turnaje vypadal," dodal Červenka.

Reklama

Související témata: