Hlavní obsah

A Demitra střílí gól. Zatím jen na poštovní známce k mistrovství světa

PRAHA

Blížící se hokejové mistrovství světa na Slovensku má své poštovní známky. Světový šampionát startuje 29. dubna v Bratislavě a v Košicích. K této příležitosti Slovenská pošta dnes vydává dvě známky, na kterých je vyobrazen hokejový brankář a útočník Pavol Demitra, který střílí gól během samostatného nájezdu.

Foto: Sport.cz

Poštovní známka pro mistrovství světa v hokeji na Slovensku.

Článek

„Jsme velmi rádi, že po úspěšné sérii euro mincí s památeční mincí šampionátu můžeme veřejnosti představit také známku pro mistrovství světa,“ nechal se slyšet generální ředitel šampionátu Igor Němeček.

Známky s nominálními hodnotami 0,40 a 0,50 eur mají rozměry 26,5 x 44,1 milimetrů. Obě budou moci fanoušci zakoupit také během konání největšího sportovního svátku na Slovensku v tomto roce. Dají se použít společně nebo samostatně. Tato známka platí od 25. března 2011 až do odvolání.

„Slovenská pošta fandí naší hokejové reprezentaci, tímto jsme se zapojili do organizace šampionátu. Fanoušci budou moci potěšit známé pozdravem s originální poštovní známkou,“ prohlásila Bela Lisáková ze Slovenské pošty.

Současně se známkami bude také vydána obálka prvního dne s razítkem, s pátečním datem a domicilem Bratislava. Zde bude zobrazen hokejista s hokejkou a pukem na ledové ploše.

Reklama

Související témata: