Hlavní obsah

Vokounův start na MS je prý ohrožen, trenéři to ověřují

GJÖVIK

Vedení české hokejové reprezentace zaskočila při přesunu do Norska nepříjemná zpráva o tom, že je ohrožen start brankáře Tomáše Vokouna na mistrovství světa. Podle některých informací se plánovaná jednička národního týmu již ve zbytku základní části NHL neobjeví ze zdravotních důvodů v brance Floridy. Trenér Alois Hadamczik i generální manažer týmu Slavomír Lener ale zůstali relativně v klidu. Zprávu jim totiž nikdo oficiálně nepotvrdil.

Foto: John Bazemore, ČTK/AP

Brankář Floridy Tomáš Vokoun.

Článek

"Nic jistého to není, musíme to ověřit. Spíše je to planý poplach," řekl novinářům Hadamczik, který se ale dnes Vokounovi stejně jako Lener zatím nedovolal.

Informace o tom, že by Vokoun už v této sezóně za Pantery nemusel chytat, přinesla některá zámořská média. Podle jiných se ale zdravotní stav gólmana, který v tomto týdnu nedochytal zápas Floridy kvůli problémům se zády, lepší.

Vokoun po sezóně z Floridy podle všeho odejde. Právě proto by podle některých informací už chytat neměl a ve zbývajících zápasech v ročníku by měl branku Panterů hájit Scott Clemmensen. V takovém případě by ale Vokoun nepotřeboval ke startu na MS svolení Floridy a nemusel by absolvovat jinak povinnou výstupní lékařskou prohlídku po sezóně.

Reklama