Hlavní obsah

Vokoun uklidnil Hadamczika, na mistrovství světa chce přijet

GJÖVIK

Start brankáře Tomáše Vokouna na hokejovém mistrovství světa není ohrožen. Gólman Floridy dementoval zprávy zámořského tisku, že jeho zdravotní stav není dobrý, a v telefonickém rozhovoru s trenérem Aloisem Hadamczikem uvedl, že i nadále počítá s tím, že na šampionátu na Slovensku bude startovat. S Vokounem se počítá jako s brankářskou jedničkou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Tomáš Vokoun při tréninku hokejové reprezentace

Článek

"Mluvili jsme spolu a potvrdil mi, že by měl ještě odchytat nějaké zápasy a jak to skončí (NHL), tak přiletí," řekl Hadamczik ČTK a serveru hokej.cz v Norsku, kde národní tým dnes odehraje druhý přípravný zápas proti domácí reprezentaci.

Vokoun je na marodce od neděle, kdy nedochytal zápas proti Pittsburghu kvůli problémům se zády. "Teď rehabilituje," řekl Hadamczik na adresu rodáka z Karlových Varů, který měl být podle prvních informací zámořského tisku mimo hru zhruba pět dní.

V minulých dnech se ale na internetových webech na Floridě objevila informace, že by Vokoun již v této sezóně nemusel dres Panterů obléct. Proto se rozhodl Hadamczik hrdinu loňského MS kontaktovat. "V Brně se k nám připojí," řekl reprezentační kouč. Vokoun by tak mohl startovat na konci dubna na Českých hrách v moravské metropoli.

I kdyby ale Vokoun do konce základní části NHL za Floridu nenastoupil, neznamenalo by to, že je jeho start na šampionátu ohrožen. Čtyřiatřicetiletému gólmanovi totiž po sezóně končí smlouva, a nepotřebuje tak svolení amerického klubu ke startu na MS.

Reklama

Související témata: