Hlavní obsah

Z hokejové reprezentace vypadli Derner, Straka, Šimánek a Mertl

OSLO

Čtyři hráče dnes vyřadil trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik z přípravy na blížící se mistrovství světa. Po duelech v Norsku v týmu skončili Lukáš Derner, Josef Straka, Jiří Šimánek a Tomáš Mertl.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Alois Hadamczik udílí pokyny na tréninku české reprezentace.

Článek

Na úterním srazu se naopak budou nově hlásit čtyři zástupci pražské Slavie. Z kádru poraženého semifinalisty Hadamczik pozval do přípravy Michala Vondrku, Tomáše Pospíšila, Tomáše Svobodu a Vladimíra Rotha. Nově se k týmu připojí i Petr Vampola z Omsku.

"Nakonec jsem v týmu nechal více hráčů, než jsem původně plánoval. Rozhodl jsem se, že do Běloruska pojedu s pěti útoky a v každém zápase nechám jeden odpočívat," řekl Hadamczik novinářům na letišti v Oslu.

V Bělorusku se reprezentace představí příští týden v pátek a v sobotu. "V Norsku bylo na některých hráčích vidět, že jsou po sezóně unaveni. Chci tak zápasy rozložit mezi více hráčů," vysvětlil kouč národního týmu, jenž příští týden do zápasů nasadí i Jakuba Štěpánka, Romana Červenku a Martina Škoulu. Ti již s týmem v týdnu v Praze trénovali, ale na sever Evropy neodletěli.

Hadamczik chce k dispozici tři brankáře 

Ve výběru nakonec zůstal i brankář Tomáš Pöpperle, který v Norsku nedostal ani jednou šanci a po Štěpánkově zapojení si zřejmě nezachytá ani v Bělorusku. "Chci mít k dispozici tři brankáře, než se k týmu připojí Vokoun a Pavelec. Pro jistotu, kdyby se někomu něco stalo," uvedl Hadamczik.

Jisté je, že v příštím týdnu se k mužstvu nepřipojí ani zástupci Jaroslavle, která dnes vypadla v semifinále Kontinentální ligy. "Chci, aby měli trochu času na odpočinek a vyřízení si potřebných věcí," řekl kouč, jenž by rád přivítal všechny tři české krajánky z Lokomotivu Karla Rachůnka, Josefa Vašíčka a Michala Barinku. Barinka s Vašíčkem ale nejsou stoprocentně zdravotně fit.

Reklama