Hlavní obsah

K hokejové reprezentaci se přidali Vampola a čtyři slávisté

Již s útočníkem Petrem Vampolou a také se čtyřmi slávisty se dnes sešla česká hokejová reprezentace na srazu před dalšími přípravnými zápasy, které čekají svěřence Aloise Hadamczika v pátek a v sobotu v Bělorusku. Kouč národního týmu chce k těmto utkáním vzít dva gólmany, devět obránců a všech 15 útočníků, které má nyní k dispozici.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Alois Hadamczik udílí pokyny na tréninku české reprezentace.

Článek

V pražské Tesla Areně již vedle útočníka ruského Omsku Vampoly nechyběli zástupci poraženého semifinalisty Slavie Michal Vondrka, Tomáš Pospíšil, Tomáš Svoboda a Vladimír Roth. Další hráče z extraligy ještě Hadamczik vyhlíží ve finálové sérii mezi Třincem a Vítkovicemi.

"Výtečný je (Martin) Růžička, který si během celého play-off udržuje vynikající formu. V Třinci sledujeme Krajíčka a Adamského, ve Vítkovicích Petra Vránu a uvidíme, kteří další by mohli připadat v úvahu," řekl Hadamczik novinářům.

Za týden by se k týmu měli přidat i hráči z ruské Jaroslavle, která vypadla z play-off KHL. "Přiletí dnes večer, tento týden budou mít volno a od příštího úterka se připojí k tréninku," uvedl Hadamczik.

Zatím není jisté, zda se rovnou připojí celé trio složené z beků Karla Rachůnka, Michala Barinky a útočníka Josefa Vašíčka. K dispozici pro zápasy v Bělorusku bude mít už pouze dvojici gólmanů, za sestavy vypadl sparťan Tomáš Pöpperle. "Má po nějaké drobné operaci kotníku, takže tu nebude a máme zatím dva gólmany," vysvětlil kouč.

K zápasům v Minsku a Bobrujsku vezme všech pět útoků. "Někteří hráči budou hrát jeden zápas, někteří oba. Viděl jsem na hráčích, kteří toho hodně odehráli v sezoně, že ty dva zápasy po sobě a k tomu tréninky, to je hodně. Pokud je chceme dostat do turnaje MS a budeme přesvědčeni, že tam patří, tak by nebylo dobré, aby nyní hráli všechna utkání. To by bylo strašně moc," zdůvodnil své rozhodnutí Hadamczik.

S týmem v pátek ráno odcestuje také všech devět zadáků. "Ale budeme hrát na osm, takže to prostřídáme," řekl Hadamczik. Kapitánem bude opět útočník Jiří Novotný.

Nominace reprezentačního týmu pro zápasy v Bělorusku:
Brankáři: Jakub Kovář (České Budějovice), Jakub Štěpánek (Petrohrad/KHL),
Obránci: David Štich (Liberec), František Ptáček (České Budějovice), Jakub Nakládal (Pardubice), Vladimír Roth (Slavia Praha), Petr Čáslava (CSKA Moskva/KHL), Ondřej Němec (Čerepovec/KHL), Tomáš Mojžíš (Dinamo Minsk/KHL), Vladimír Sičák (Kärpät Oulu/Fin.), Martin Škoula (Omsk/KHL),
Útočníci: Radek Dlouhý, Petr Hubáček, Marek Kvapil (všichni Kometa Brno), Michal Vondrka, Tomáš Pospíšil, Tomáš Svoboda (všichni Slavia Praha), Roman Červenka, Petr Vampola (oba Omsk/KHL), Milan Gulaš (České Budějovice), Lukáš Pech (Karlovy Vary), Ivan Rachůnek (Zlín), Lukáš Vantuch (Liberec), Petr Koukal (Pardubice), Jiří Novotný (Astana/KHL), Petr Průcha (Petrohrad/KHL).

Reklama