Hlavní obsah

Kapitán mistrů světa se bojí o místo na MS. Bude tam tlačenice, říká Rolinek

Rád by ještě bojoval o titul v KHL, jenže po semifinálovém vyřazení Magnitogorsku už Tomáš Rolinek začal plnit reprezentační povinnosti. A překvapil názorem, že nemusí mít jisté místo v týmu pro mistrovství světa. "Hráči z NHL dorazí v daleko větším počtu než loni a osobně čekám v týmu výraznější tlačenici o místo v sestavě i velké nominační napětí," řekl.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Rolinek

Článek

Během play-off KHL jste marodil s nohou. Už jste fit?

Rozhodně, i hematom zmizel. Šlo o docela bolestivé naražení, ale prospěl mi týdenní klid.

Mrzí hodně, že místo vás hraje o titul Ufa?

Doufali jsme, že by mohl vyjít podobný obrat série jako s Omskem. Ufa nakonec předvedla, proč je největším adeptem na titul a myslím, že na něj i dosáhne. Prohru 0:1 v sedmém utkání jsem zažil před osmi lety ve finále extraligy v dresu Pardubic, tehdy i teď to docela zamrzelo.

Jaká byla reakce vedení Magnitogorsku?

Byl jsem hodně překvapený, že nespustili kritiku. Naopak nám poděkovali, což je v ruských poměrech absolutní pochvala. Tvářili se docela spokojeně už po skalpu Omsku ve čtvrtfinále.

Nezazlíval vám ale Jaromír Jágr, že jste mu brzy ukončili sezónu?

Snad ne, je to přece jen sport. On se hodně snažil, hrál výborně, ale my ho zdvojovali a speciálně se na něj soustředili.

Jágr téměř tři týdny individuálně trénuje v Rusku. Vy jste si ale před připojením k reprezentaci dopřál krátký odpočinek, nebo jste od vyřazení Ufou byl na ledě?

Teď bych měl zalhat a říct, že jsem každý den trénoval dvoufázově, ale není to tak. Týden jsem nebruslil. Užil jsem si víkend s rodinou, na pořádný odpočinek bych však potřeboval lázně. Na ně dojde až po mistrovství světa, teda pokud tam pojedu.

Kapitán zlatého týmu z Kolína nad Rýnem nepočítá napevno s nominací?

Jisté to má možná právě jen Jágr, ale já určitě ne. Hráči z NHL dorazí v daleko větším počtu než loni a osobně čekám v týmu výraznější tlačenici o místo v sestavě i velké nominační napětí. Uvidím, jak obstojím.

Není to přehnaná pokora? Všeobecně se čeká, že vám kouč Hadamczik nechá céčko na dresu...

To jsme zatím neřešili a nemyslím, že by na tom nějak záleželo. Zatím bojuju o místo v týmu a jediná domluva s trenérem je o tom, že ještě nebudu hrát v Litvínově proti Švýcarům.

Reklama

Související témata: