Hlavní obsah

Reprezentanti vstřelili v přípravě Švýcarům jediný gól, k výhře to přesto stačilo

LITVÍNOV

Poprvé se v přípravě na letošní mistrovství světa představila česká hokejová reprezentace domácímu publiku, fanoušci v Litvínově mohli sledovat její boj se Švýcarskem. Další zápas v rámci série Euro Hockey Challenge národní tým vyhrál zásluhou jediné branky, když se až sedm minut před koncem zápasu prosadil Jiří Novotný. Odvetu si oba týmy zopakují na zimním stadiónu Ivana Hlinky v sobotu.

Foto: Petr Horník, Právo

Petra Vampolu (vlevo) brání Švýcar Vauclair

Článek
Fotogalerie

Zápas začal oboustranně opatrně, zprvu měl více práce český brankář Štěpánek. Ten se blýskl především při střele Plüsse z voleje. V deváté minutě pykal na trestné lavici Němec, ale parádní akci předvedli Češi. Při vlastním oslabení ujel Kvapil, pohrál si s dvěma protihráči a poslal přihrávku před poloprázdnou branku Škoulovi, který ovšem trefil tyčku! Při střele Rachůnka se zase zaskvěl švýcarský gólman.

Hokejová reprezentace on-line na Sport.cz:
přípravačesko - švýcarsko

Domácí tým byl aktivnější i na začátku druhé části, kdy střílel Dlouhý, dojíždějící Gulaš se ale k dorážce nedostal. Na druhé straně se Štěpánka pokusil překvapit střelou z otočky Duca. Obrovskou šanci měl v polovině zápasu Rachůnek, sám před brankou trefil jen betony brankáře Stephana.

Vzápětí švýcarský gólman zmařil i další českou šanci po kombinaci druhého útoku, na jejímž konci byl Vrána, a pochytal i střely Hubáčka a Rotha. Minutu před druhou sirénou se Štěpánek vypravil pro puk téměř až k modré čáře a v lapačce si jej dovezl až ke své brance. Rozhodčí to ocenili jako zdržování hry.

Na začátku třetí části hrál český tým další přesilovou hru a dělovka Nakládala od modré podruhé rozezvučila konstrukci branky se švýcarským gólmanem. Čím dál více se ale začali osmělovat švýcarští hokejisté a Štěpánek musel likvidovat šance Sprungera a Monneta. Branka ale k radosti drtivé většiny fanoušků padla do hostující branky, když se v 53. minutě konečně prosadil Novotný.

Euo Hockey Challenge
Česká republika - Švýcarsko 1:0
Branka a nahrávky: 53. Novotný (Vondrka, Čáslava). Rozhodčí: Fraňo, Hribík - Bláha, Pouzar. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0.
ČR: Štěpánek - Němec, Čáslava, Nakládal, Škoula, Sičák, Ptáček, Mojžíš, Roth - Hubáček, Novotný, Jánský - Klimek, Vrána, Kvapil - Vondrka, T. Svoboda, I. Rachůnek - Dlouhý, Vampola, Gulaš.
Švýcarsko: Stephan - Wellinger, Seger, Furrer, Vauclair, Gerber, Gobbi, Lüthi - Rüthemann, Plüss, Gardner - Monnet, Ambühl, Sprunger - Moser, Trachsler, Lotscher - Duca, Rubin, Déruns.

Reklama

Související témata: