Hlavní obsah

Hokejová reprezentace napodruhé darovala v Litvínově Švýcarsku výhru

LITVÍNOV

Ve druhém domácím zápase v rámci přípravy na mistrovství světa na Slovensku se fanoušci české hokejové reprezentace nedočkali vítězství. V Litvínově národní tým prohrál se Švýcarskem 2:3 gólem těsně před koncem. Po zápase trenér Alois Hadamczik vyřadí ze současného kádru hráče, kteří se v příštím týdnu nezúčastní turnaje České hokejové hry v Brně.

Foto: Petr Horník, Právo

Petr Vrána s Lukášem Klimkem (vpravo) před švýcarskou brankou.

Článek

Švýcaři působili oproti včerejšku o dost aktivnějším dojmem a Kovář, který v brance nahradil Štěpánka, se v úvodních minutách rozhodně nenudil. Náhradník v brance Švýcarska Manzato se zase řádně zapotil při ráně Mojžíše. Od desáté minuty hrál domácí tým první přesilovu hru a hned ji proměnil, Jánský dostal přihrávku mezi kruhy a trefil se přesně mezi betony.

Odpověď následovala v 25. minutě, kdy Déruns ujel po levé straně, předložil ideální přihrávku Sprungerovi a Kovář neměl nárok. Hned o minutu později navíc ujel české obraně Lötscher, naštěstí přestřelil branku. Švýcaři nás i díky první přesilovce začali přehrávat, Kovář musel likvidovat šanci Mosera.

Po polovině zápasu Švýcaři vyměnili brankáře, do hry nastoupil Conz. A poprvé kapituloval v 33. minutě, kdy puk zblízka úspěšně dorazil Vrána. Skóre vzápětí mohlo narůst i vyšším rozdílem, kdyby v závěru druhé části Svoboda lépe tečoval Ptáčkovu střelu od modré.

Sprunger se trefil podruhé

Ve třetí třetině právě skončila švýcarská přesilovka, když před brankou inkasoval ránu Nakládal a přestal hrát. Sudí ale hru nepřerušili a Sprunger měl pak snadnou pozici k vyrovnání. Zpátky na nohy mohla český tým postavit nedisciplinovanost soupeře, od 50. minuty jsme hráli dvě přesilové hry po sobě.

Jenže dělovky Němce a Nakládala brankář pokryl a Čáslava se k šikovné přihrávce před branku nedostal včas. Dvě minuty před koncem základní hrací doby zatrnulo fanouškům domácího týmu, když Sprunger v dobré pozici mezi kruhy střílel bez přípravy těsně mimo.

Když už všechno směřovalo k prodloužení, rozhodl se český trenér zariskovat a rozhodnout o výsledku při power play. Jenže k puku se dostali Švýcaři a Vauclairovi stačilo trefit prázdnou branku.

Euro Hockey Challenge
Česká republika - Švýcarsko 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 12. Jánský (Hubáček), 33. Vrána (Gulaš) - 25. Sprunger (Déruns, Gerber), 45. Sprunger (Ambühl),  60. Vauclair. Rozhodčí: Jeřábek, Šindler - Gebauer, Tošenovjan. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 2107.
ČR: Kovář - Němec, Čáslava, Nakládal, Škoula, Sičák, Ptáček, Mojžíš, Roth - Hubáček, Novotný, Jánský - Klimek, Vrána, Gulaš - Vondrka, T. Svoboda, I. Rachůnek - Dlouhý, Vampola, Pospíšil.
Švýcarsko: Manzato (od 31. Conz) - Wellinger, Seger, Furrer, Vauclair, Gerber, Gobbi, Lüthi - Rüthemann, Plüss, Gardner - Monnet, Ambühl, Lötscher - Déruns, Rubin, Sprunger - Moser, Trachsler, Duca.

Reklama

Související témata: