Hlavní obsah

Chtěli jsme to celé vyhrát, vysvětloval risk proti Švýcarsku Hadamczik

LITVÍNOV

Kuriózně prohráli čeští hokejisté druhý přípravný zápas v Litvínově se Švýcarskem. Nejprve inkasovali ve třetí třetině gól ve chvíli, kdy měli dva hráče zraněné, na což rozhodčí nereagovali přerušením hry a soupeř vyrovnal. Těsně před koncem základní hrací doby pak Švýcarům stačilo trefit prázdnou bránu, protože český tým se i za stavu 2:2 rozhodl hrát power play bez brankáře.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Riskantní tah s odvoláním brankáře Aloisi Hadamczikovi nevyšel.

Článek

"Dohodli jsme se, že budeme chtít vyhrát celou skupinu Euro Hockey Challenge, což se mohlo povést jen v případě vítězství za tři body,“ vysvětloval neobvyklý krok trenér Alois Hadamczik. „Trenér nám po dvou třetinách řekl, že za nerozhodného stavu se pokusíme v závěru o power play a to jsme zkusili, nepovedlo se,“ dodal brankář Jakub Kovář.

Bylo to hop nebo trop, litoval kouč

Ten těsně před koncem zápasu vystartoval ke střídačce, jenže český tým právě ztratil puk a Sprungerovi tak stačilo přesně vteřinu před sirénou trefit opuštěnou klec. „Kovář vyjel ve chvíli, kdy jsme byli v útočném pásmu, ale soupeř vyhodil puk, a pak už je to hop nebo trop,“ litoval nepovedené akce Hadamczik, kterého rozčílila událost před druhým gólem Švýcarů.

Na konci českého oslabení ve třetí třetině zůstal na ledě klečet obránce Nakládal, navíc Novotný inkasoval úder do obličeje. Rozhodčí ale hru nepřerušili a Švýcaři pohotově vyrovnali na 2:2. „Tomu gólu předcházel hrubý faul a to zápas dost ovlivnilo. Ale na to se nelze vymlouvat, každý děláme chyby. Bohužel teď ta chyba přišla v nepravý čas,“ konstatoval český kouč.

„Náš hráč zůstal na ledě, navíc Jirka Novotný ještě dostal ránu do obličeje, takže v jednu chvíli to bylo prakticky pět na dva,“ popsal situaci ze svého pohledu útočník Petr Hubáček.  „Jenže rozhodčí mi pak řekl, že se to posuzuje podle toho, jestli má druhé mužstvo možnost vstřelit gól,“ dodal.

 I gólman byl překvapený

Dost překvapený byl i Kovář. „Čekal jsem, že bude přerušena hra, ale rozhodčí to nepískli,“ krčil rameny brankář, jenž měl v sobotu o dost více práce než jeho kolega Štěpánek, jenž proti Švýcarům nastoupil o den dříve.

„Švýcaři hodně bruslili a neustále nás napadali, místy byli i lepší než my. Byl to takový zvláštní zápas - dvakrát mě tam pořádně vykoupali a třetí gól jsme jim darovali sami,“ uzavřel.

Reklama

Související témata: