Hlavní obsah

Jsem po operaci a klukům držím palce, říká hokejový útočník Kašpar

Na tribuně litvínovského zimního stadiónu sledoval hokejový útočník Lukáš Kašpar zápas českých reprezentantů se Švýcarskem. „Byl bych raději na ledě nebo mezi kluky v kabině, ale jsem po operaci a sezóna pro mě už dříve skončila,“ svěřil se pro Sport.cz mistr světa 2010 z Německa, jemuž se nesplní přání bojovat na Slovensku o obhajobu mistrovského titulu.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Hokejista Lukáš Kašpar

Článek

Vysvětlete, proč se nemůžete zúčastnit přípravy na mistrovství světa?

Delší dobu jsem měl problémy s kýlou, přesněji od konce listopadu. Docent Kolář mi doporučil operaci. A nedávno jsem se jí podrobil na klinice v Mnichově.

Máte za sebou sezónu v Barysu Astana v Kontinentální hokejové lize. Jak jste s ní byl spokojen?

Vypadli jsme v prvním kole play-off s Kazaní, obhájcem Gagarinova poháru. Dostali jsme bohužel velmi silného soupeře. V Kazachstánu si ale nemohu na nic stěžovat. Byl jsem hodně překvapený, když jsem tam poprvé přijel. Pomohlo mi, že jsme v klubu tři Češi - ještě Jirka Novotný a Tomáš Klouček.

Jakou kvalitu má Astana?

Nepatří mezi nejlepší ale ani mezi nejhorší mužstva. Kromě cizinců celek tvoří národní tým Kazachstánu. Bojovali jsme v každém zápase.

Hokejista Lukáš Kašparfoto: Právo/Josef Pešout

Co současná rehabilitace po zranění?

Jsem doma v Litvínově. Určitě budu ještě pár týdnů jen odpočívat. A pak bych také rád jel někam na dovolenou.

Sledoval jste českou extraligu?

Jen okrajově. Všímal jsem si hlavně Litvínova. Kluci se dostali do play-off a vyřadili Plzeň, pak potrápili i Třinec.

Neplánujete návrat na český led?

Zatím ne. Chci zůstat v zahraničí, Kontinentální liga je nejprestižnější soutěží v Evropě a jsem domluvený, že prodloužím v Astaně.

Zpět k české reprezentaci. Pojedete se podívat na šampionát na Slovensko?

Ještě nevím. Uvidím, jak mi to vyjde časově. Věřím, že naše mužstvo udělá úspěch. Škoda, že nepřijede gólman Vokoun. Ale Pavelec je také vynikající. Klukům budu držet palce, aby měli znovu šanci na zlato jako loni v Německu.

Reklama

Související témata: