Hlavní obsah

Jágr a pět hráčů z NHL se připojili k reprezentaci, vypadli Blaťák a Kvapil

BRNO

Všechny cesty vedou do Brna. A to i ze zámoří. Česká hokejová reprezentace se v pondělí sešla v hale Rondo před posledním turnajem Euro Hockey Tour, ve čtvrtek startují České hokejové hry. V nich se představí i hráči z NHL. Pětice se připojila k národnímu týmu, který vede trenér Alois Hadamczik. Součástí mužstva pro mistrovství světa, které se odehraje na Slovensku, je už i Jaromír Jágr. Vypadli naopak obránce Miroslav Blaťák a útočník Marek Kvapil.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jaromír Jágr na srazu české hokejové reprezentace v Brně.

Článek
Fotogalerie

„Patrik Eliáš tu ještě dnes nebude, potom také kluci z Ruska - Honza Marek a Jakub Klepiš. Židlický přijede v půlce týdne. Vůbec nebude Blaťák, má natažené vazy v koleni, takže na mistrovství nepojede. Je to hráč, který má za sebou několik mistrovství, hlavně poslední měl skvělé, ale více se s tím udělat nedá, k tomu má tržnou ránu u ucha, sedm stehů,“ objasnil situaci trenér Alois Hadamczik. Bez šance je i útočník Marek Kvapil. „Ten má natažený vaz, místy trošku natržený."

Trenéři ještě čekají na hráče z NHL, záleží na výsledcích prvního kola Stanley Cupu. Do hry o světový šampionát mohou ještě promluvit: Tomáš Kaberle, David Krejčí (Boston), Zbyněk Michálek (Pittsburgh), Michal Rozsíval, Radim Vrbata (Phoenix), Martin Erat (Nashville), Tomáš Plekanec (Montreal) a Václav Prospal (NY Rangers). "S některými hráči z NHL jsem mluvil, ale nechci to zveřejňovat, ale příslib tu je,“ dodal Hadamczik, kterému se poprvé představili i Lukáš Krajíček a Martin Růžička, mistři z Třince.

V Brně se už dnes ze zámoří hlásili Martin Havlát, Jakub Voráček, Radek Martínek, Ondřej Pavelec a Milan Michálek.

Martin Havlát (vpravo) a Karel Rachůnek míří na reprezentační sraz v Brně.foto: Právo/Milan Malíček

„Už jsem se těšil dva měsíce před koncem sezóny, že si o něco zahraju, že si zlepším sezónu,“ přiznal Michálek, útočník Ottawy. Stejně tak jako ostatní posily, které před pár dny do Česka přiletěly. „Letos tu bude proti loňsku více hráčů z NHL, to je pravda, ale když dáme dohromady dobrou partu ze zámoří, to myslím, že dáme, tak to nebude problém,“ usmíval se forvard Columbusu Voráček.

Pavelec je jako jednička v klidu 

V klidu byl i brankář Ondřej Pavelec, který se kvůli absenci Tomáše Vokouna posunul na pozici reprezentační jedničky. „Těším se hodně. Já se připravuju na každý zápas stejně, ať už chytám, nebo ne. A to samé, když přijedu na nároďák. Určitě každý hráč chce hrát a já nejsem výjimka,“ pověděl gólman Atlanty.

Brankář Ondřej Pavelec se při rozhovorech na srazu české hokejové reprezentace usmíval.foto: Právo/Milan Malíček

K týmu dorazil i Jaromír Jágr. „Dohoda s Jardou platí, začne v pondělí s tím, že na turnaji sehraje dva zápasy,“ řekl už před časem Hadamczik. Dvě představení na Českých hokejových hrách v Brně. Poté útočník Omsku odehraje také pražské utkání proti Kanadě, které je na programu příští středu. Po této generálce se národní mužstvo přesune na Slovensko, do místa dění mistrovství světa.

Pro České hokejové hry, závěrečný díl seriálu Euro Hockey Tour, má trenér Hadamczik v mužstvu 27 hráčů.

Aktuální složení reprezentace
Brankáři: Jakub Kovář (České Budějovice), Ondřej Pavelec (Atlanta/NHL), Jakub Štěpánek (Petrohrad/KHL).
Obránci: Lukáš Krajíček (Třinec), Jakub Nakládal (Pardubice), Petr Čáslava (CSKA Moskva/KHL), Martin Škoula (Omsk/KHL), Karel Rachůnek (Jaroslavl/KHL), Ondřej Němec (Čerepovec/KHL), Tomáš Mojžíš (Dinamo Minsk/KHL), Radek Martínek (New York Islanders/NHL).
Útočníci: Jaromír Jágr, Roman Červenka, Petr Vampola (všichni Omsk/KHL), Petr Hubáček (Kometa Brno), Martin Růžička (Třinec), Petr Koukal (Pardubice), Michal Vondrka (Slavia Praha), Petr Vrána (Vítkovice) Jiří Novotný (Astana/KHL), Petr Průcha (Petrohrad/KHL), Tomáš Rolinek (Magnitogorsk/KHL), Jakub Klepiš (Ufa/KHL), Jan Marek (Mytišči/KHL), Martin Havlát (Minnesota/NHL), Milan Michálek (Ottawa/NHL), Jakub Voráček (Columbus/NHL).
Obránce Marek Židlický (Minnesota/NHL) a útočník Patrik Eliáš (New Jersey/NHL) by měli hrát až přípravný zápas proti Kanadě v Praze 27. dubna.

Reklama

Související témata: