Hlavní obsah

Pavelec převzal roli za Vokouna. Varianta s Haškem mě ani nenapadla, řekl Hadamczik

BRNO

Tomáš Vokoun jako jednička hokejové reprezentace na mistrovství světa? „Ano“, jistota. Ale gólman Floridy neví, kde bude v nadcházející sezóně hrát. A tak změnil pohled. Po „ano“ přišlo „ne.“ Muž, který byl hvězdou zlatého týmu v Německu na Slovensku o medaili bojovat nebude. Jeho roli přezval třiadvacatiletý Ondřej Pavelec. Varianta s Dominikem Haškem podle trenéra Aloise Hadamczika nebyla na pořadu dne.

Foto: Jacques Boissinot, ČTK/AP

Tomáš Vokoun líbá pohár, který patří jen mistrům světa. To byl rok 2010. V tomto roce se na světovém šampionátu neukáže.

Článek
Fotogalerie

„Ondra Pavelec prokázal velkou výkonnost, dostal předost,“ zdůvodnil svoji volbu trenér, proč gólman Atlanty bude číslo jedna a Jakub Štěpánek z Petrohradu dvojka.

„Klobouk dolů co Štěpánek za krátkou životní kariéru dokázal. Dostal se za jednu sezónu z Poruby na jedničku do Vítkovic, poté až na jedničku na mistrovství světa, vytlačil i Nabokova,“ připomněl trenér soka z Petrohradu. Mužem s maskou, který ale bude mít při obhajobě světového zlata přednost, je Pavelec. Tak jsou karty zatím rozdány.

„Je to škoda, že Tomáš Vokoun nebude, ale je tu Ondra Pavelec, Kuba Štěpánek. Máme výborné gólmany, ti ho zastoupí,“ je v klidu útočník Ottawy Milan Michálek.

Ondřej Pavelec dorazil na sraz české hokejové reprezentace s dobrou náladou. Při absenci Tomáše Vokouna je reprezentační jedničkou.foto: Právo/Milan Malíček

Panikou nehoří ani Jakub Voráček z Columbusu „Já myslím, že to nebude velký problém, když se podíváte na naše gólmany, tak jsou kvalitní. Voky chytal výborně, ale myslím, že Ondra může odvést stejně kvalitní práci jako Voky loni.“

V průběhu sezóny trenér Hadamczik uvažoval i o jiném jménu. V seznamu byl šestačtyřicetiletý Domnik Hašek, který chytal Kontinentální ligu za Spartak Moskva. Nakonec na tohoto muže nedošlo. A to ani teď, když Vokoun řekl ne.

„Tahle myšlenka mě vůbec nenapadla. Je to starší gólman, který potřebuje svůj klid a čas. Navíc už tři týdny není v dění, myslím, že by to byla i degradace. Kdybychom neměli gólmany, tak bychom se k tomu kroku zpět vrátili, ale teď by to nebylo dobrý pro tým ani pro Dominika,“ odmítl trenér tuto variantu.

Reklama

Související témata: