Hlavní obsah

Na MS budeme mít super tým, říká Michálek. Ten, co do toho jde po hlavě

BRNO

Doktor mu v klubu stopku nevystavil, ani přemlouvat ho nemusel. Pohoda. A tak se hokejista Milan Michálek mohl přesunout z Ottawy do Brna. Boje o Stanley Cup nevyšly, na řadu přichází reprezentace a mistrovství světa na Slovensku. Útočník, kterému se lepí zdravotní komplikace na paty, je nyní v pořádku, v pondělí se hlásil na srazu národního týmu. „Zdravotně dobrý, noha se zahojila,“ usmívá se šestadvacetiletý forvard při vzpomínce na poslední bolístku.

Článek

Pokud bychom měřili uplynulý ročník NHL získanými body, Michálek prožil nejméně povedenou zámořskou sezónu. Odehrál šestašedesát zápasů a nasbíral třiatřicet bodů. Mužstvo z Ottawy zůstalo před branou play-off.

„Sezóna byla hodně špatná, velké zklamání. V lednu a v únoru se měnili hráči, ztratili jsme hodně kamarádů, nakonec jsme hráli s mladými kluky z farmy, nevím, co se bude dít příští sezónu,“ krčí rameny útočník, který má za sebou sedm sezón v nejprestižnější hokejové lize světa.

NHL je ale na pár týdnů odstraněna na vedlejší kolej. Je tu reprezentace. A k tomu je potřeba zdraví, a to slouží. Přitom v únoru Michálek málem o sezónu přišel, puk ho trefil do nohy. Také se objevily trable s kolenem. Během své kariéry u lékařů strávil více času než by sám chtěl. Operace kolena, zlomená noha, zranění ramena, ruky, hlavy. Vcelku naditý chorobopis.

Útočník Milan Michálek mluví s novináři na srazu české hokejové reprezentce.foto: Právo/Milan Malíček

„Obavy z prohlídky jsem neměl, hrál jsem pár zápasů ke konci sezóny, tak jsem počítal, že mě pustí. Nakonec to bylo v pohodě. Po zranění jsem se trochu bál, ale rehabilitace začala rychle, takže jsem byl rychle zpátky,“ je spokojený Michálek, který i přes zdravotní peripetie svůj styl hokeje měnit nehodlá.

„Rád bych věděl, čím to je, že mám stále nějaká zranění, asi to bude stylem, který hraju. Jdu do toho po hlavě, ale měnit se nebudu,“ nechce kalkulovat útočník Ottawy. Teď si k sousedům na Slovensko přijel vylepšit náladu.

„Už jsem se těšil dva měsíce před koncem sezóny, že si o něco zahraju,“ přiznává hráč, kterého si v roce 2003 v draftu NHL vybralo na 6. místě San Jose. "Myslím, že budeme mít super tým. Uvidí se, kdo ještě přijede po play-off. Kluci loni vyhráli, takže nálada bude výborná," těší se Michálek, který ale nijak neprožívá, že za obhajobou zlata vyrazí na Slovensko.

„Mně by to bylo asi jedno, ale kamarádi, fanoušci mohou přijet, kvůli tomu to je dobrý,“ přiznává s úsměvem Michálek, jenž zatím nemusí řešit tradiční kolorit - vstupenky pro kamarády. „Zatím ne, zatím normál.“

Reklama

Související témata: