Hlavní obsah

Klepiš si oslav titulu v KHL moc neužil. Zato Radulov pařil tak, že dostal teplotu

Před pár dny držel nad hlavou Gagarinův pohár, ochutnal slast a uvolnění po triumfu v Kontinentální lize. Jakub Klepiš s Miroslavem Blaťákem slavili jako první Češi v KHL s Ufou titul. V úterý se Klepiš vrátil do práce, hlásil se na srazu hokejové reprezentace v Brně. Ale bez Blaťáka. Toho vyřadilo zranění. „Pro mě byly oslavy krátký, ale někteří kluci to vzali od podlahy,“ usmál se Klepiš, který bojuje o místo na MS na Slovensku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zleva Rolinek, Klepiš, a Štěpánek na tréninku hokejové reprezentace

Článek

Jak vypadá taková velká oslava v Ufě? Byl to velký svátek, přišel i prezident Baškortostánu. V kabině bylo šampaňský, přišli všichni nejvyšší, manželky, přítelkyně. Potom jsme se sebrali a šli na zimáku do restaurace, kde bylo občerstvení, alkohol a různé přípitky. Pak se tým sebral a šlo se do zamluvené restaurace, kde se pilo, veselilo, tancovalo, bylo i karaoke. Všechno bylo velký.

Dostal jste se k mikrofonu? Nedostal, spíš jsem se bál, aby to někoho nenapadlo.

Co Alexander Radulov a oslavy? První večer pařil až moc, takže druhý den dostal teplotu, nebyl ani na večeři.

Ufa má velký rozpočet, trénuje ji uznávaný Vjačeslav Bykov. Byla znát v klubu velká úleva, že máte titul? Myslím, že jo. Co přišel Bykov, tak rozpočet je neskutečný. Vždycky se snaží nabrat nejlepší hráče. V ruské lize patří mezi nejlepší a Bykov je soutěživý, pořád chce vyhrávat.

Po prvních dvou finálových zápasech s Atlantem se ale hodně mluvilo o výkonech rozhodčích, jak jste to viděl vy? To bylo velké haló, ale těžko tohle soudit. Třeba ve druhém utkání jsme hráli přesilovku dvanáct minut, Atlant hrál osmnáct a potom brečeli, že rozhodčí pomohli nám. Tohle jsem moc nechápal. Vždycky se to chce na někoho svalit, když se prohraje. Rozhodčí to mají také těžké, musí se rozhodnout v daném momentu, těžko se něco odvolává, jsou to taky jen lidi.

KHL je za vámi, jste v reprezentaci. Jak jste na tom se silami? Únava po sezóně ani není, spíš to cestování. Měl jsem dva dny volna, ale to jsem lítal po městě a zařizoval si různý věci. S posunem času jsem se moc nevyspal, unavený trochu jsem, ale to se vrátí za dva dny zpátky. Psychicky jsem v pohodě, ale na ledě jsem nebyl tři dny, takže mě ze začátku pálilo na plicích, bylo těžký rozdýchat se zpátky.

Trenér Alois Hadamczik říkal, že jste byl u lékaře. O co šlo? Asi měsíc a půl zpátky mě trefili do kyčle, pořád se to táhne. Pavel Kolář říkal, že to bude ještě chvíli trvat.

V Rusku jste kvůli tomu vynechal i pár zápasů... Oni neznají slovo nemůžeš. Pokud člověk nemá zlomenou ruku nebo nohu, tak musí hrát.

Může být kyčel problémem směrem k mistrovství světa? Já myslím, že ne. Jediný problém je, jestli pojedu. Pro nominaci udělám všechno, na tohle vůbec neberu ohled. Bojoval bych za každé situace, i kdyby tu nebyli kluci z NHL. Nikdo to nemá nikdy jistý, aby se tu vozil na jedný noze a myslel si, že pojede. Každý musí naplno na tréninku, v přípravným zápase. Na pár výjimek to nemá jistý nikdo.

Reklama