Hlavní obsah

Hadamczik se těší, až bude mít vyvolené pro MS pohromadě

BRNO

Poslední přípravný trénink skončil, od čtvrtka přichází na řadu ostrý nominační boj o místa na mistrovství světa. Čeští hokejisté si v brněnské hale Rondo dnes dvě hodiny zatrénovali. Zítra jen dopolední rozbruslení, poté utkání s Finskem. První zkouška na Českých hokejových hrách. „Máme zhruba pět hráčů navíc,“ řekl o sestavě před zlatou obhajobou trenér Alois Hadamczik.

Foto: Petr Horník, Právo

Kapitán Tomáš Rolinek (uprostřed) s trenérem národního týmu Aloisem Hadamczikem a šéftrenérem Slavomírem Lenerem.

Článek

Jágr vysvětloval Červenkovi, co si představuje. Dokonce mu to i názorně předvedl, když zakroužil kolem branky. Za pár minut si hlouček hráčů vysvětloval vše znovu na střídačce a kouč jim maloval své představy na tabuli. Každý si přidal své. Jako všichni na ledě. Trénink a debata, trénink a debata - co, kdo, kam, kdy.

„Měli jsme pohybový trénink a zakončení v útočném pásmu, potom přesilovky,“ řekl Hadamczik. Tím ale příprava nekončí. „Všechno vykecat nemůžeme, ale máme s mužstvem odpoledne poradu, video. Tam si řekneme něco o Finech, co bychom chtěli hrát,“ usmál se kouč.

Do přípravy se v neděli připojí navíc dva očekávaní hráči z NHL. Marek Židlický a Patrik Eliáš. Ten přiletí v pátek, v sobotu má domluvený svůj trénink. Poté se už bude hlásit u národního týmu.

Nejradši budu, až bude celý kádr pohromadě, řekl Hadamczik

„Nejradši budu, až bude celý kádr pohromadě. Ty vyvolené hráče, kteří pojedou. Není to jednoduchá situace pro hráče ani pro trenéra. Ale takový je úděl sestavování týmu,“ přiznal Hadamczik, který stále kalkuluje s hráči z NHL. Těmi, kteří skončí po prvním kole Stanley Cupu.

"Určitě chceme Rozsívala, zvažujeme možnost Vrbaty a hráčů, kteří s námi něco odehráli, je to teď dost náročné. Frolíka asi ne, je to dobrý hráč, ale máme pohromadě už spoustu hráčů. Čím větší zásahy uděláme, tím horší. Pokud jde o Plekance a Krejčího, tak jeden by se tu mohl objevit,“ dodal Hadamczik.

Předpokládaná česká sestava pro utkání s Finskem
Pavelec - Rachůnek, Nakládal, Martínek, Krajíček, Němec, Čáslava, Mojžíš, Škoula - Jágr, Červenka, Průcha - Havlát, Marek, M. Michálek - Voráček, Vrána, Rolinek - M. Růžička, Novotný, Hubáček - Koukal.

Reklama