Hlavní obsah

Rusové chtěli někoho zranit, měl jsem pokyny jít do toho, řekl ochránce Nakládal

Předpoklady se naplnily. Zápasy českých hokejistů s Ruskem nenudí. Ten poslední to jen potvrdil. Na Českých hrách v Brně hráči pod vedením trenéra Aloise Hadamczika vyhráli přesvědčivě 6:3, využili tři přesilovky, dali gól i v oslabení. Nechyběly ani bitky. V té se ukázal mstitel Jakub Nakládal, který se šel bít za spoluhráče Petra Hubáčka. „Rozhodčím to trochu vyklouzlo z ruky,“ řekl po zápase český obránce.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Utkání nabídlo góly i drsnější střety. V jednom z nich se ocitl i obránce Jakub Nakládal.

Článek

Jakube, přesvědčivě jste vyhráli, je znát, že tým spolu už od pondělí trénuje? Tým se pomalinku sehrává. Vždycky to chce trochu času. Je tady výborná parta.

K tomu si Jaromír Jágr připsal čtyři body... Jarda hrál už výborně zápas s Finy, v sobotu to jen potvrdil. Celý mančaft za tím šel, bylo to super.

Dosáhli jste na gól v oslabení, ale také na tři trefy v přesilovkách, což je velká vzpruha po minulých utkáních, kde vám hra v početní výhodě moc nešla, ne? Na oslabení máme výborné hráče. Už minulý rok jsme je hráli výborně na mistrovství světa. Systém, který hrajeme, je opravdu dobrý. Když ještě dáme k tomu gól, tak to je velké plus.

Na konci druhé třetiny se hra přiostřila, vy jste se šel prát po faulu na Petra Hubáčka, kterého srazil na hrazení Nikolaj Bělov... Jsou pověstní tím, že do všeho jdou naplno. Nikdo nechce prohrát, ale oni stokrát více než všichni ostatní. Když prohrávají, tak to neunesou, pak se děje to, co ve druhé třetině. Podle mě to bylo přehnaný. Myslím, že to rozhodčím trochu vyklouzlo z ruky, pouštěli zákroky, které byly na hraně. Tam už šlo o zranění, to bylo na zamyšlení, ale nakonec jsme to zvládli.

Co se přesně semlelo u mantinelu? Už zákroky předtím na Karla Rachůnka byly na hraně. Šli vyloženě za tím, aby někoho zranili. Na Hubase to už vyplynulo. Měl jsem od trenéra pokyny, že když se něco takového stane, tak mám jít klukům pomoc, takže jsem nečekal a šel jsem do hráče.

Nový ochránce v národním týmu - nový Jiří Šlégr? To bych musel ještě sto kilo nabrat (úsměv).

Respektovali Rusové vždy pravidla? Spadli jsme spolu na led (s Bělovem), ale on se mi vysmýkl, šli jsme na zem. Pak tam mlátil rukama, pomalu nevěděl, koho bije. Naštěstí jsem nic neschytal (úsměv).

K tomu Jevgenij Arťuchyn zranil Martina Škoulu, který nedohrál utkání. Co k tomu říct? To není typ hráče, který by něco vymyslel, že by dal nahrávku do prázdné branky. To je vyloženě hokejista, který hraje na hraně agresivity. Na něm bylo vidět, že vyhlížel souboje, chtěl někoho dohrát až zranit. Ale myslím, že jsme to zvládli.

Jak viděli vyhecovaný zápas ostatní
Jakub Voráček, útočník
Věděli jsme, že se to budou snažit vyprovokovat
Radek Martínek, obránce
Oni to psychicky nezvládli, začali hrát nervózně. Tím to vyvrcholilo, to jsou Rusové. Trenéři nám řekli, abychom se do třetí třetiny zklidnili a neprali se s nimi a hráli dobře defenzívu a brejky. Arťuchyn hraje pořád stejně, člověk si musí dát pozor. Rozmyslet si, když jede za vámi, jestli jít pro puk nebo on má jít první.
Josef Paleček, asistent trenéra
Hráče jsme před třetí třetinou znovu upozornili, že mužstvo Ruska je silné, že se určitě nevzdá. Jejich emoce byly veliké, na konci druhé třetiny byly nějaké šarvátky. Hráče jsme upozornili, že to může pokračovat dále. Nenechali jsme si nic líbit, opláceli jsme, nenechali jsme se zastrašit.

Reklama