Hlavní obsah

Ševc nechal maso v lednici, žádné grilování, zavolal si ho trenér Hadamczik

BRNO

Doma měl maso připravené na večerní grilování, ale tuto degustaci musel hokejový obránce Martin Ševc odložit na neurčito. Jeden telefonát vše změnil. Zadáka švédského mistra z Färjestadu si zavolal trenér české reprezentace Alois Hadamczik. „Už jsem s tím nepočítal, týden jsem byl doma. Minulou neděli jsem přijel, nic jsem nedělal, jen jsem relaxoval s kamarády, rodinou,“ rozpovídal se Ševc po prvním tréninku v Brně.

Foto: www.hcrabatkladno.cz

Martin Ševc ještě v dresu Kladna.

Článek

Chystal se na grilovačku, nyní bojuje o účast na světovém šampionátu na Slovensku, který začíná v pátek. Situace s obránci si to vyžádala. Něco podobného zažil před dvěma lety brankář Jakub Štěpánek, když se zranil Martin Prusek. Ale jeho plány byly nabourány podstatně více. Tehdy měl namířeno na Kubu.

„Už jsem měl zaplacenou dovolenou a viděl se u moře. Něco jsem na tom finančně ztratil, ale nedá se nic dělat,“ řekl tehdy gólman Vítkovic po nečekaném telefonátu.

„Volal agent, že mu pan Hadamczik vzkázal, jestli mám výzbroj, jestli bych přijel. Není problém, národní tým je vždy pocta,“ nedělal si v neděli vrásky Ševc, který chtěl být doma na večerní grilování. „Nějaké plány byly, ale nic vážného. To se dá vždycky zrušit,“ usmál se kladenský odchovanec. Takže maso muselo zůstat v lednici? „Určitě,“ kývl hlavou Ševc.

Velké cíle si nedávám 

Jistotu světového šampionátu ale nemá, může také stihnout jen pár tréninků a vyrazit zpět domů. „Uvidíme, uvidíme. Přijel jsem si zahrát a zkusit to. Velké cíle si nedávám,“ pověděl devětadvacetiletý zadák, který přípravu současných spoluhráčů moc nesledoval.

„Abych řekl pravdu, tak jsem neviděl ani minutu, ale výsledky vím. Občas se kouknu na televizi, zapnu internet, věděl jsem, co je tu za hráče, ale že bych to vyloženě sledoval, tak to ne,“ přiznal Ševc, který byl v národním týmu naposledy při oslavách sta let českého hokeje. Letos vyhrál švédský mistrovský titul, ale pozván nebyl.

„Trochu jsem v to doufal, lhal bych, kdyby ne, ale v národním týmu jsem delší dobu nebyl, tak jsem s tím vyloženě nepočítal, spíš tajné doufání.“ Se zpožděním se nakonec dočkal.

Reklama