Hlavní obsah

Jágr dostane cenu MOV. Za příkladný přístup k reprezentaci své země

PRAHA

Jaromír Jágr ve středu rozšíří svou sbírku získaných trofejí, tato se však bude od těch slavných hokejových přece jen trochu lišit. Před přípravným zápasem s Kanadou v Praze obdrží nejlepší český hokejista současnosti cenu Mezinárodního olympijského výboru „Sport – inspirace pro mládež“. Udělena mu bude na základě návrhu Českého olympijského výboru (ČOV).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaromír Jágr

Článek

Český olympijský výbor se rozhodl ocenit Jágra za příkladný přístup k reprezentaci, který je inspirativní jak pro sportující mládež, tak pro mládež obecně. V pražské O2 areně mu cenu předají předseda Českého olympijského výboru MUDr. Milan Jirásek a prezident Českého svazu ledního hokeje JUDr. Tomáš Král.

Devětatřicetiletý Jágr je olympijským vítězem z Nagana (1998), dvojnásobným mistrem světa (2005, 2010) a dvojnásobným vítězem Stanleyova poháru (1991, 1992). Pětkrát získal Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče NHL, třikrát hráčskou Lester B. Pearson Award a jednou Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče NHL. Startoval už na sedmi mistrovstvích světa a čtyřech olympijských hrách.

Při posledním přípravném utkání před mistrovstvím světa také Český svaz ledního hokeje připomene významné jubilanty. Symbolický reprezentační dres převezmou Jan Klapáč (70), mistr světa z roku 1972, a František Vacovský (85), mistr světa z roku 1949.

Reklama