Hlavní obsah

Hokejová osmnáctka se chystá na Memoriál Ivana Hlinky

BŘECLAV

Velmi obtížná prověrka čeká na úvod sezony české hokejisty do 18 let. Po sobotním přípravném souboji s USA bude tradičně následovat účast na prestižním Memoriálu Ivana Hlinky v Břeclavi. Čeští mladíci pod vedením trenérů Jiřího Vebra a Jakuba Petra se v sobotu postaví proti Američanům, kteří v této věkové kategorii opanovali poslední tři světové šampionáty.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Juniorští hokejisté České republiky

Článek

"Už ten první zápas bereme velmi vážně, je to pro nás stejné, jako by šlo o součást turnaje. Za sebe říkám, že mám velkou radost z konfrontace s nejlepšími soupeři, jenom podobná utkání nás totiž někam posunou," řekl Veber serveru hokej.cz.

V pondělí už je čeká v břeclavské skupině první soupeř na Memoriálu Ivana Hlinky, jímž budou Švýcaři. "Chceme nastoupit v nejsilnějším složení, Memoriál Ivana Hlinky je pro nás prvním vrcholem sezony. Ten druhý přijde v dubnu příštího roku, kdy se v České republice koná mistrovství světa. Tento turnaj je na šampionát tou nejlepší přípravou," uvedl Veber.

Následovat budou další souboje se Švédy a Kanadou. I přes velmi těžké soupeře by domácí mužstvo rádo navázalo na úspěšné loňské vystoupení svých předchůdců, kteří skončili čtvrtí.

"Chceme navázat na hru, kterou před rokem v Břeclavi předvedl ročník 1993. Tým byl tehdy chválen za hokej, jaký hrál, rádi bychom to nyní napodobili. Nebudeme mluvit o konkrétních plánech, zajímá nás vždy nejbližší zápas. Budeme se snažit o agresivní a fyzicky náročný hokej s napadáním a pečlivou obranou," nastínil Veber.

Druhá základní skupina prestižního turnaje se odehraje tradičně v Piešťanech, kde budou soupeřit USA, Finsko, Rusko a domácí Slovensko. Nejlepší dva týmy ze skupin postoupí do semifinále, mužstva na třetích a čtvrtých příčkách si zahrají o konečné umístění.

Nominace na Memoriál Ivana Hlinky 2011:
Brankáři: Marek Langhammer (Pardubice), Patrik Polívka (Plzeň),
obránci: Petr Šidlík (Jihlava), Karel Plášil (České Budějovice), Michal Plutnar (Liberec), Jan Košťálek (Sparta Praha), Jakub Houfek (Plzeň), Ronald Knot (Slavia Praha), Adam Hawlik (Vítkovice),
útočníci: Eustathio Soumelidis (Lukko Rauma/Fin.), Richard Zehnal (Sioux City/USHL), Martin Matějček, Dominik Simon, Dominik Volek (všichni Sparta Praha), Jan Hudeček, Ondřej Slováček (oba Vítkovice), Richard Nejezchleb (Slavia Praha), Jan Schleiss (Plzeň), Patrik Machač (Kladno), Tomáš Franek (Třinec), Pavel Sedláček (Zlín), Matěj Zadražil (Karlovy Vary).
Zápasy ČR na Memoriálu Ivana Hlinky 2011:
Pondělí 8. srpna: 19:00 Česko - Švýcarsko
Úterý 9. srpna: 19:00 Česko - Švédsko
Středa 10. srpna: 19:00 Česko - Kanada (ČT4 Sport)
Pátek 12. srpna: semifinále a zápasy o umístění
Sobota 13. srpna: finále a utkání o 3. místo.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko