Hlavní obsah

Slovenští hokejisté chtějí zdolat trpaslíka a vyhrát milióny

BRATISLAVA

Hrát hokej s Maďary a Nizozemci? Podobná představa je mnohému slovenskému fanouškovi proti srsti, přesto se reprezentace našich východních sousedů na turnaji v Budapešti s takovými rivaly utká. Samotným hokejistům ale návštěva Maďarska proti srsti není, kromě dvou jasných výher si totiž chtějí odvést i pohádkový jackpot tamního lotta.

Foto: ČTK/Miroslav Földeši

Slovenští hokejisté mají namířeno na turnaj do Budapešti.

Článek

V maďarské obdobě Sportky se v neděli hraje o 4,36 miliardy forintů, což je v přepočtu kolem 540 milionů českých korun. "Pokud budu mít možnost, tak si určitě zajdu zatipovat do sázkové kanceláře maďarské lotto. Máma mi dokonce nadiktovala čísla, které mám vsadit. Uvidíme, možná budu mít štěstí," řekl listu Národná obroda útočník Vsetínu Michal Hudec.

Sázkové horečce se neubránil ani reprezentační trenér František Hossa. V Budapešti se bude snažit vyhovět přání své manželky a vylepšit rodinný rozpočet o nějaký ten miliónek.

Podobně prý uvažují další členové výpravy, kteří ale nechtěli zveřejnit svá jména. Fandové se začínají pomalu obávat, aby reprezentanti nemysleli více na lotto než na hokej a neudělali si na maďarském ledě ostudu. Uklidnit se je snaží obránce Liberce Martin Čakajík, který prý na sázky nemyslí. Nyní jej trápí spíše jeho chrup, který mu prořídl po ligovém souboji se Zlínem. "Ne, čísla připravené nemám. Já nemám štěstí, jen se na mě podívejte," prozradil listu Nový čas.

Hlavní výhra v maďarském lottu nepadla už 35 týdnů. Suma jackpotu nenechává v klidu nejen Maďary, ale ani obyvatele okolních zemí. Napětí potrvá minimálně do soboty, kdy bude další losování.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko