Hlavní obsah

Reprezentace nezapomíná. Srdce a čísla 4, 15 a 63 budou mít hráči vyšitá na dresech

Tragický den pro český hokej bude celou nadcházející sezónu připomínán při každém utkání národního týmu. Hráči budou na dresu nosit nášivku s čísly dresů Jana Marka, Josefa Vašíčka a Karla Rachůnka, kteří tragicky zahynuli 7. září při letecké katastrofě u Jaroslavle. Poprvé vyjedou čeští hokejisté s touto památkou ve čtvrtek ve Švédsku při turnaji Karjala.

Foto: www.sport.cz

Logo, které bude nosit hokejová reprezentace v této sezóně

Článek

„Na národním dresu bude výšivka, která obsahuje čísla jejich dresů (Karel Rachůnek - 4, Jan Marek - 15 a Josef Vašíček - 63), tato čísla byla vyřazena z reprezentace. Je tam motiv srdce a hokejky, které nejlépe charakterizují, jak jsme si jich vážili. S takovým logem bude letos vystupovat česká reprezentace,“ řekl v pondělí Tomáš Král, prezident Českého hokejového svazu.

Národní tým vstupuje do sezóny, ve které se bude muset obejít bez tří hráčů, kteří patřili do základu reprezentace. Nastává období, které nebude hlavně zpočátku jednoduché.

Rozloučit se na Staroměstské náměstí přišli i Jaromír Jágr, Jiří Šlégr, Petr Bříza a Martin Strakafoto: Právo/Jan Handrejch

„Všichni se už těšíme na novou sezónu, poslední dvě byly pro nás úspěšné. Všichni doufáme a přejeme si, aby to pokračovalo. Začátek měl ale nešťastně tragický rámec. Vstupujeme do sezóny bez tří kluků a kamarádů. Neštěstí je, když si potom člověk přečte, jestli je pravda jaký stupidní a blbý důvod měl se stát příčinou. Špatně se mi o tom mluví,“ neskrýval smutek Král téměř dva měsíce po nešťastné události.

Téměř dvacet tisíc fanoušků se rozloučilo s trojicí 11. září na Staroměstském náměstí. Nyní budou jejich čísla na dresech všech hráčů. „Ohledně pietních akcí si myslím, že všichni udělali maximum, bylo to důstojné. Nerad bych o tom ale mluvil, aby se to nestalo sbíráním bodů nebo propagací, snažili jsme se hlavně pomoci rodinám," dodal Král.

Kvůli tragédii se České hokejové hry v dubnu v Brně odehrají in memoriam za tři české hokejisty.

Reklama