Hlavní obsah

Hlinka si zvyká na švýcarské paradoxy a děkuje manželce

PRAHA

Na Karjale patřil Jaroslav Hlinka k nejlepším českým útočníkům. Jako jeden z mála byl schopen delší dobu podržet puk, v klidu rozehrát i zakončit. Vždyť v úvodním duelu turnaje s přehledem uklidil puk pod horní tyčku švédského gólmana Liva.

Foto: Právo

Jaroslav Hlinka

Článek

Exsparťanský forvard teď druhý rok válí za švýcarský Kloten a reprezentační pozvánku přijal znovu s velkou satisfakcí. "Jestli mi ale mé výkony zaručí účast i v dalších podnicích Euro Hockey Tour, je spíš otázkou pro trenéry," tvrdí hráč, který se svým mateřským klubem zažil v úvodu sezóny krizi a vyhrabal se z ní až v posledních týdnech.

"Nebylo to nic hrozného, ale museli jsme pořádně přidat," říkal technicky zdatný forvard, který už třeba v 18. kole proti Fribourgu byl u všech branek svého týmu, jenž zvítězil 3:0. Hlinka dva góly dal a připsal si i jednu finální přihrávku. Švýcarskou nejvyšší soutěž si však moc netroufá srovnávat s českou extraligou. "Na jednu stranu je bezstarostnější, ale zároveň i trochu zarputilejší," vystihuje dobře švýcarské paradoxy.

Poslední měsíce si ale Hlinka zvyká na úplně novou roli. Už více než půl roku je otcem malé Nikolky, kterou na žádném z reprezentačních srazů nezapomene ukázat spoluhráčům. "Všechno spojené s malou si moc užívám, hlavně procházky, vždyť ve Švýcarsku máme kousek od domu krásný les," svěřuje se šestadvacetiletý otec, který ale převážnou část starostí nechává na manželce Kláře. "Když potřebuju v noci spát, tak se o dcerku obětavě stará žena a já mám klid," přiznává Hlinka.

Reklama

Související témata: