Hlavní obsah

Tři změny v nominaci na Karjalu: šanci dostane i nováček Orsava z Třince

PRAHA

Trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik musel provést tři změny v nominaci na turnaj Karjala Cup v Helsinkách. Na úterní sraz národního týmu v Praze nedorazí obránci Lukáš Krajíček a Martin Škoula, a útočník Ivan Rachůnek. Místo nich byli povoláni Tomáš Mojžíš, Lukáš Zíb, a Jakub Orsava. První podnik Euro Hockey Tour v sezóně začíná ve čtvrtek.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jakub Orsava v dresu reprezentační dvacítky

Článek

Mistr světa z roku 2010 Tomáš Mojžíš sehrál dosud v reprezentaci 37 utkání a vstřelil 2 branky. Nyní bude mít obránce finského TPS Turku možnost na další zářez.

To Lukáš Zíb už má na kontě 6 vstřelených branek během 28 mezistátních utkání. Zadák Třince momentálně vede kanadské bodování extraligových obránců se 14 body ve 20 zápasech nejvyšší soutěže.

Z týmu úřadujících ligových šampionů je i útočník Jakub Orsava, jenž má za sebou účasti na mistrovství světa osmnáctiletých i dvacetiletých. Nejvyšší soutěž hraje 20letý útočník třetím rokem a letos patří do stabilního kádru Ocelářů.

Turnaj Karjala Cup zahájí česká reprezentace ve čtvrtek 10. listopadu se Švédskem v Örnsköldsviku. V sobotu se pak utká v helsinské Hartwall Areeně s domácím Finskem a v neděli s Ruskem.

Reklama