Hlavní obsah

Jsem trochu jak prvňáček ve škole, říká novic v reprezentaci Trončinský

PRAHA

Když se v září léčil ze zranění, zamířil v rámci promoakce svého klubu do jedné z libereckých základních škol vítat prvňáčky. Nyní obránce Liberce Marek Trončinský zažil podobné pocity, když se hlásil coby nováček na srazu české reprezentace. "Je to podobné, taky se tu musím rozkoukat," přiznal nervozitu z nového prostředí. A pranic mu nepomohlo, že dorazil v doprovodu matadora Petra Nedvěda, který se stal novým reprezentačním kapitánem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Marek Trončinský (uprostřed) se spoluhráči z Liberce

Článek

"Já mu přivezl z Liberce hlavně bágl s výstrojí," poukazoval na to, že na úterní sraz dorazili liberečtí spoluhráči spolu. Na nějaké rady od Nedvěda totiž spoléhat nemohl, vždyť 39letý útočník hrál v národním týmu naposledy před patnácti lety!

Nedvěd mu moc neporadil

"On toho v nároďáku taky moc nenahrál, takže taky vlastně pořádně neví, jak to na srazu reprezentace funguje, " smál se v rozhovoru pro Sport.cz Trončinský. "Vyptával jsem se spíš Pincáka, který už v reprezentaci něco zažil," prozradil jako svého rádce libereckého gólmana Marka Pince.

V kabině Bílých Tygrů patří údajně Trončinský k těm nejukecanějším hráčům, v národním týmu ale od něj alespoň zpočátku žádné srandičky nečekejte. "Určitě si nesednu někam do kouta, kde budu mlčet. Ale bude mi hodně dlouho trvat, než si něco dovolím, jsem přece v reprezentaci," vykládal s určitou úctou.

V minulosti už nastoupil za reprezentační výběry do 18 let i za dvacítku, pozvánka do áčka je tak dalším logickým stupínkem v jeho kariéře. "Přesto jsem byl z pozvánky překvapený, ale těším se. Snad to zvládnu," doufá. Z juniorských výběrů se zná s brankářem Kovářem, z působení v Kladně s obráncem Ševcem.

Na Kladně ostatně strávil odchovanec Ústí nad Labem pět extraligových sezón a jeho výsledky pořád sleduje. "Jsem rád, že se Kladno zachránilo a že se jim docela daří," říká 23letý bek. Teď už ale hraje druhým rokem za Liberec, kde mu po sezóně končí smlouva. "Teď přemýšlím hlavně o reprezentaci, a když se mi bude dařit, tak nějaká nabídka přijde," myslí si Trončinský.

Reklama