Hlavní obsah

Hadamczik na ruský turnaj povolal nováčka Krejčíka. V sestavě jsou i Rolinek a Červenka

PRAHA

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik nominoval na Channel One Cup, druhý letošní podnik Euro Hockey Tour, jediného nováčka. Je jím slávistický dvacetiletý obránce Jakub Krejčík. Ruský turnaj proběhne od 15. do 18. prosince. Nominováni byli dva brankáři, sedm obránců a čtrnáct útočníků. První zápas Česko sehraje příští čtvrtek v Chomutově proti Švédsku. V sestavě se objeví také Tomáš Rolinek a nejlepší střelec KHL Roman Červenka.

Foto: BPA sport marketing

Trenér Alois Hadamczik před turnajem Channel One Cup.

Článek

"Loni měl výbornou sezónu, obdivuhodně vstoupil do extraligy, letos podává také dobré výkony, dáváme mu šanci," řekl Hadamczik na adresu Krejčíka.

„Vstupenky do Chomutova byly během jednoho dne vyprodány, turnaj je před Vánoci, fanoušci se mohou těšit na malé dárky. Před zápasem budou uvedení noví členové do Síně slávy,“ řekl prezident Českého svazu ledního hokeje.

Pod Hadamczikovým vedením vstoupí národní tým do turnaje proti Švédsku ve čtvrtek 15. prosince od 18:20 v Chomutově, poté odletí do Moskvy, kde sehraje dva zápasy. V sobotu s Finskem, v neděli zakončí akci s domácí ruskou reprezentací.

Nominace na Channel One Cup
Brankáři: Jakub Štěpánek (Petrohrad/KHL), Tomáš Pöpperle(Sparta Praha),
Obránci: Jakub Krejčík (Slavia Praha), Marek Trončinský (Liberec), Ondřej Němec (Čerepovec/KHL), Lukáš Krajíček (Minsk/KHL), Petr Čáslava (CSKA Moskva/KHL), Jakub Nakládal (Ufa/KHL), Zdeněk Kutlák (Ambri-Piotta/Švýc.),
Útočníci: Lukáš Kašpar, Kamil Kreps (oba Astana/KHL), Petr Vrána, Jakub Petružálek (oba Chabarovsk/KHL), Ivan Rachůnek (Sparta Praha), Michal Vondrka (Slavia Praha), Petr Hubáček (Kometa Brno/Jyväskylä/Fin.), Roman Červenka (Omsk/KHL), Jakub Klepiš (Dynamo Moskva/KHL), Tomáš Rolinek (Magnitogorsk/KHL), Zbyněk Irgl (Minsk/KHL), Petr Průcha (Petrohrad/KHL), Petr Vampola (Ženeva/Švýc.), Vojtěch Polák (Kloten/Švýc.).

V nominaci mohli být i jiní hráči, ale omluvili se. "Škoula má rodinné záležitosti, jeho žena je těhotná. Dále se omluvil Michal Barinka s natrženým tříslem, Jirka Novotný nehraje asi už šest zápasů, Miroslav Blaťák má problémy s ramenem, Petr Nedvěd by v nominaci nechyběl, ale utrpěl těžké zranění (zlomená čelist). On by měl chuť, ale radši jsem mu to rozmlouval. Nerad bych, aby se mu zhoršilo jeho zranění. Dohodli jsme se, že bude trénovat v klubu. V případě dobré výkonosti, dostane šanci v příštím turnaji," řekl reprezentační kouč.

Na loňském ruském turnaji český výběr nejdříve porazil v nájezdech 3:2 Finsko, když dva góly vstřelil Marek Kvapil. Poté prohrál s Ruskem 1:3 a prosincová klání zakončil výhrou nad Švédskem 4:1. V tomto souboji si dva body připsal Tomáš Rolinek a Jan Marek. Všechna tři utkání odchytal brankář Jakub Štěpánek.

Tři tváře představili čeští hokejisté už letos v listopadu na finské Karjale. Na zahajovacím podniku Euro Hockey Tour 2011/2012 skončili třetí po třech naprosto odlišných zápasech. Radost po Švédsku a výhře 5:2, propadák s Finskem po porážce 0:4 a na závěr bojovný výkon proti Rusku, kde soupeř vyhrál gólem deset sekund před koncem.

Program turnaje Channel One Cup
15. prosince: Česko - Švédsko (Chomutov)
17. prosince: Česko - Finsko (Moskva)
18. prosince: Rusko - Česko (Moskva)

Reklama