Hlavní obsah

Hokejový útočník Martin Straka připustil,že by opět reprezentoval

Hokejový útočník Martin Straka by opět mohl obléct reprezentační dres a představit se na mistrovství světa. Devětatřicetiletý centr oficiálně ukončil reprezentační kariéru po olympijských hrách v Turíně 2006, a přestože jej trenéři národního týmu několikrát přemlouvali k návratu, nechtěl o něm ani slyšet. Nyní ale v rozhovoru pro deník Sport připustil, že by za reprezentaci mohl opět nastoupit.

Foto: www.fairhokej.cz

Plzeňský kapitán Martin Straka si možná opět zahraje na MS.

Článek

"Uvidíme, zatím je to předběžné. Ale nic nevylučuju," řekl Straka po čtvrteční výhře Plzně nad Mladou Boleslaví v předehrávce 30. kola extraligy.

Kapitán Indiánů uvažoval o startu na MS již na konci minulé sezony, zranění při golfu však jeho myšlenky na návrat ukončilo. "Už na jaře jsem o tom uvažoval, škoda toho zranění. Všechno záleží na formě a jak se budu cítit," podotkl.

Olympijského vítěze z Nagana a mistra světa z roku 2005 lákal zpět do národního týmu kouč Vladimír Růžička, k podobnému kroku se několikrát rozhodl i jeho nástupce Alois Hadamczik. "S Lojzou (Hadamczikem) jsem o tom mluvil, ale zatím je hrozně brzy to řešit," uvedl Straka, který má na kontě včetně play off přes 1000 zápasů v NHL.

Ikona plzeňského hokeje působí od roku 2008 v české extralize a zejména jemu mohou fanoušci západočeského klubu děkovat, že se ve městě ještě nejvyšší soutěž hraje. Straka je kapitánem, generálním manažerem i majoritním vlastníkem klubu. A také klíčovým hráčem - v současnosti mu v kanadském bodování soutěže patří osmé místo, z plzeňských hráčů je na tom lépe jen Radek Duda.

"Je hrozně předčasné o tom (reprezentaci) mluvit. Uvidíme, zatím to fakt nechci rozebírat, není to aktuální téma. Hlavně doufám, že nás s Plzní čeká dlouhá sezona, pak se rozhodnu. Záleží i na Lojzovi," dodal Straka, o kterého má ale Hadamczik eminentní zájem. I proto, že hlavní postava národního týmu na minulém MS Jaromír Jágr se vrátil do zámořské NHL.

Reklama