Hlavní obsah

Reprezentace je v Praze. Hadamczik bere antibiotika, odpočívat bude později

PRAHA

S různými pocity se scházela hokejová reprezentace v Praze před turnajem Channel One Cup. Trenér Alois Hadamczik přijel nachlazený, Tomáš Rolinek dorazil s kupou trápících se zážitků z Magnitogorsku. Roman Červenka se podíval do Česka po čtyřech měsících, Petr Vampola zase zářil „švýcarskou“ spokojeností. Celý národní tým má před sebou ale jediný cíl - uspět na druhém podniku Euro Hockey Tour, který se koná od 15. do 18. prosince v Moskvě. První zápas ale reprezentace sehraje proti Švédsku ve čtvrtek v Chomutově.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Alois Hadamczik na tréninku národního týmu

Článek
Fotogalerie

Hráči se sešli v pražské O2 Areně. A podle trenéra mají být všichni zdravotně v pořádku. „Snad jen, že jsem nemocný já. Mám antibiotika, mám něco na průduškách, ale teplotu nemám, takže to bude dobrý. Budu odpočívat až po tréninku, včera jsem moc nemluvil, ale dnes to je lepší, snad hráči pochopí, co po nich chci,“ usmíval se Hadamczik, který si hned na začátku srazu vzal stranou Červenku, kterému vysvětloval, co od něj bude vyžadovat. A tím bude pozice centra.

Nejlepší střelec Kontinentální ligy odjížděl na sraz z Omsku bez známek možných změn, ale když dorazil, zjistil, že trenér Rostislav Čada byl na Sibiři odvolán. Místo něho může údajně přijít Raimo Summanen, kouč, který byl v minulé sezóně za divokých okolností odejit.

Summanen se muže do Omsku vrátit, myslí si Červenka

„Nevím vůbec nic, dozvěděl jsem se, že skončili trenéři, ale více nevím. Co na to říct, jsem hráč, tohle je věc vedení. Když vyhodili Anatolije Bardina (generální manažer), který vyhodil Summanena, se kterým jsme byli první po základní části KHL, hráli jsme pod ním dobrý hokej, tak je reálné, že se může vrátit,“ naznačil jednu z klubových možností Červenka, který se domů vrátil po čtyřech měsících.

S čistou hlavou a v pohodě přicestoval na sraz Petr Vampola, který přesídlil ze švédské Timry do švýcarské Ženevy. „Spokojenost určitě je, přišel jsem do Švýcarska, pro mě to byla výzva. Co tam jsem, tak jsme z devíti zápasů sedm vyhráli. Máme dva body na osmé místo, takže velká spokojenost,“ přiznal Vampola, který neodolal v Ženevě klasice a zakoupil si už i metrovou čokoládu.

Rolinek zažívá v Magnitogorsku cukr i bič

Naopak vylepšit náladu si přijel Tomáš Rolinek z Magnitogorsku. „Mužstvo špatný, já špatný,“ shrnul ve zkratce současnou situaci v KHL. „Tým se hodně změnil, začátek sezóny se nám nepovedl, od toho se vše odvíjí. Trenér se snaží cukr i bič, chvíli to vychází, ale pak to zase spadne do letargie,“ přiznal Rolinek.

Pod Hadamczikovým vedením vstoupí národní tým do turnaje proti Švédsku ve čtvrtek 15. prosince od 18:20 v Chomutově, poté odletí do Moskvy, kde sehraje dva zápasy. V sobotu s Finskem, v neděli zakončí akci s domácí ruskou reprezentací.

Na loňském ruském turnaji český výběr nejdříve porazil v nájezdech 3:2 Finsko, když dva góly vstřelil Marek Kvapil. Poté prohrál s Ruskem 1:3 a prosincová klání zakončil výhrou nad Švédskem 4:1. V tomto souboji si dva body připsal Tomáš Rolinek a Jan Marek. Všechna tři utkání odchytal brankář Jakub Štěpánek.

Channel One Cup - výsledky pěti posledních ročníků
2006/071. Rusko, 2. Finsko, 3. Švédsko, 4. Česko
2007/081. Rusko, 2. Finsko, 3. Česko, 4. Švédsko
2008/091. Rusko, 2. Finsko, 3. Česko, 4. Švédsko
2009/101. Finsko, 2. Rusko, 3. Česko, 4. Švédsko
2010/111. Rusko, 2. Česko, 3. Švédsko, 4. Finsko

Reklama