Hlavní obsah

Dvanáct jarních zkoušek do mistrovství světa. To je program reprezentace

PRAHA

Dvanáct reprezentačních soubojů a poté vrchol sezóny - hokejové mistrovství světa, které pořádají Švédsko a Finsko. Takový je jarní program českého národního týmu. Hráči vedení trenérem Aloisem Hadamczikem se šestkrát představí před domácími fanoušky, šestkrát vyjedou do zahraničí. Nejbližším podnikem je turnaj Euro Hockey Tour ve Švédsku, který je na programu od 9. do 12. února ve Stockholmu.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Čeští hokejisté se radují z branky.

Článek

V rámci evropské tour čeká národní mužstvo tři zápasy ve Švédsku a tři doma, které se uskuteční v Brně při klání s novým názvem KAJOTbet Hockey Games. Poslední měření sil před světovým šampionátem se uskuteční od 26. do 29. dubna.

Během Euro Hockey Challenge se reprezentace v dubnu představí v Rize ve dvou zápasech s Lotyšskem, dvakrát zavítá do Liberce proti Německu a dvě utkání sehraje se Slovenskem. Jednou v Praze, podruhé v Bratislavě. V případě postupu libereckých Tygrů do finále extraligy má Český hokejový svaz připraveno náhradní řešení.

Konečná příprava před obhajobou třetích míst z mistrovství světa proběhne v Brně, stejně tomu bylo i v minulé sezóně. Českými soupeři budou Rusko, Finsko a Švédsko, tedy tradiční soupeři. Předprodej vstupenek začne v síti Ticketpro a vybraných pobočkách Tipsportu ve středu 8. února. Ceny lístků se budou prodávat za 250 korun (Česko - Švédsko), 390 korun (Česko - Švédsko, dvojutkání) a 590 korun (dvojutkání).

Mistrovství světa vypukne 4. května ve Stockholmu a v Helsinkách. Soupeři Česka v základní skupině budou Dánsko, Itálie, Lotyšsko, Německo, Rusko, Norsko a Švédsko. Čtyři nejlepší poté sehrají ve Švédsku čtvrtfinále, na postupující čeká semifinále, souboj o třetí místo a finále uvidí Helsinky.

Program reprezentace do mistrovství světa
Oddset Hockey Games
9. února: Švédsko - Česko (Stockholm)
11. února: Finsko - Česko(Stockholm)
12. února: Česko - Rusko (Stockholm)
Euro Hockey Challenge
6. dubna: Lotyšsko - Česko (Riga)
7. dubna: Lotyšsko - Česko (Riga)
12. dubna, či pátek 13. dubna: Česko - Německo (Liberec)
13. dubna, či sobota 14. dubna: Česko - Německo (Liberec)
18. dubna: Česko - Slovensko (Praha; O2 arena)
20. dubna: Slovensko - Česko (Bratislava)
KAJOTbet Hockey Games v Brně
26. dubna: Česko - Švédsko
28. dubna: Česko - Finsko
29. dubna: Česko - Rusko

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články